Wokgerecht met boerenkool en kip
Spread the love!

Over het wokgerecht met boerenkool en kip

Boerenkool is een echte Superfood van eigen bodem, in Amerika razend populair. Daarnaast smaakt dit wokgerecht met boerenkool en kip ook weer super lekker!

Het AD schreef over boerenkool: “Boerenkoolchips, boerenkoolchocola, boerenkoolbier en zelfs boerenkoolnagellak. Boerenkool is een gigantische hit in de VS. De groente is amper aan te slepen. Supermarktketen WholeFoods verkoopt 22.000 stronken per dag. Dat actrice Gwyneth Paltrow boerenkool eindeloos promoot op haar blog en Michelle Obama de groente heeft geplant in de tuin van het Witte Huis helpt zeker een handje.”

Waarom is boerenkool zo gezond?

Boerenkool is zo gezond omdat het rijk is aan vitaminen, mineralen, vezels en andere essentiële voedingsstoffen. Boerenkool wordt ook wel de koningin van de bladgroenten genoemd. Boerenkool bevat onder andere veel vitamine A, C, B1 en B2, mineralen, ijzer en calcium.

Dus ook calcium. Veel mensen vergeten nog wel eens dat je calcium ook uit groenten haalt en niet alleen maar uit zuivelproducten.

Het wokgerecht met boerenkool en kip

Wokgerecht met boerenkool en kip
Wokgerecht met boerenkool en kip
Stemmen: 79
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wokgerecht met boerenkool en kip
Wokgerecht met boerenkool en kip
Stemmen: 79
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd als eerste de kipfilet in blokjes. Doe deze in een kom en schenk er twee eetlepels sojasaus overheen. Laat dit even staan.
  2. Hak vervolgens de knoflook fijn en de rode peper. Rasp een theelepel gember en snipper vervolgens de ui. Doe dit alles in een grote wok met een eetlepel kokosolie. Zet het vuur van de wok niet te hoog. Een wok wordt razendsnel kokend heet en dan brandt alles gelijk aan. Fruit het geheel dus op middelmatig vuur.
  3. Zodra het uitje een beetje glazig wordt, voeg dan de gemarineerde blokjes kipfilet toe. Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes en voeg deze toe.
  4. Wok het geheel totdat de kip bijna helemaal gaar is.
  5. Voeg dan de gesneden boerenkool toe. Wok het geheel totdat de boerenkool licht begint te verkleuren en te slinken.
  6. Voeg dan de geraspte Grana Padano toe en hussel het geheel goed door elkaar. Klaar is het wokgerecht met boerenkool en kip.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

51 Commentaar

  1. Heerlijk gerecht! Persoonlijk vind ik dat het met 300 gram boerenkool iets te droog wordt, dus doe ik er extra paprika en ui in en iets minder boerenkool. En een eetlepel gember in plaats van een theelepel, maar daar moet je maar net van houden. Heb het nu al een paar keer gemaakt voor eters en die waren ook allemaal super enthousiast! Dank je wel voor het lekkere recept!

  2. Kan de boerenkool ook vervangen worden door verse spinazie? Het is nu niet de tijd voor verse boerenkool helaas!

    1. Ja, jammer hè? Boerenkool is zo lekker. Maar je kunt het nu ook zeker met spinazie maken. De bereiding blijft het zelfde, wok de spinazie ook heel kort totdat het begint te slinken.

  3. Ik heb verschillende recepten al geprobeerd en ze waren heerlijk.vooral omdat ik geen keukenprinses ben.heb zelfs het boek al!!”

  4. Ben absoluut geen fan van boerenkool. Had nog wat liggen doordat mijn dochter afgelopen week iets kookte met boerenkool. Ik vond het zonde om weg te gooien en besloot dit gerecht te maken.
    Het smaakt echt heerlijk. Dit recept ga ik opslaan onder favorieten en zeker vaker eten.
    Dank je wel.

  5. Is er nog een alternatief ingrediënt voor de paprika? Die verdraag ik namelijk niet zo goed. Misschien tomaat of wordt het dan te vochtig?

    1. Hoi Edith, met tomaat kan ook. Ikzelf zou dan wel de zaadjes eerst verwijderen en de tomaat pas aan het einde toevoegen. Dan verwarm je de tomaat alleen maar en wordt het gerecht ook minder vochtig. Eet smakelijk, Carlo

  6. Heb net deze gerecht gemaakt voor 2 personen, maar heb zelf alles opgegeten, heerlijk! super snel en lekker gezond!! top, bedankt voor het recept.
    powerfood!!

  7. Ooohhh dit ga ik straks klaar maken. Ik heb alleen geen Grana Padano in huis. Wel gewone kaas. Dat kan toch ook wel? Ik probeer het gewoon.

    Bedankt voor het recept!

      1. Sorry, late reactie.

        Ja, het was erg lekker! Ik ga het zeker vaker maken!

        Met gewone kaas was het in ieder geval ook prima te eten.

  8. Hoeveel gember is er benodigd bij dit recept? Bij de ingrediënten wordt 1 theelepel aangegeven en in het recept 1 eetlepel :).

    Wel ben ik erg benieuwd hoe het zal smaken!

  9. Eerlijk is eerlijk, ik was bang dat het niet lekker zou zijn, maar ik had nog boerenkool liggen en wilde graag eens iets anders maken dan stamppot. Ik moet echter bekennen dat ik ongelijk had. Het was erg lekker! Daarbij smaakt het ook gewoon gezond.
    Dank je wel voor dit makkelijke en gezonde recept Carlo! Zeker voor herhaling vatbaar!

  10. Heerlijk!! Dacht eerst dat het niet zou vullen zonder rijst of aardappels. Maar het vult goed haha. Morgen gaan we de spuitjes proberen.
    Bedankt voor de recepten????

  11. Heerlijk met geroosterde pijnboompitten (had ik nog liggen), met cashewnoot doe ik de volgende keer! Helemaal top Carlo! Vijf sterren

  12. Errug lekker.
    Heb de sojasaus vervangen voor 1 deel oestersaus en 1 deel chilisaus vanwege Soja-allergie. Smaak is top.
    Kun je me zeggen wat de zuurwaarden zijn van deze twee ingrediënten Carlo? En op naar het volgende recept. …
    Groetjes Daphne
    Groetjes

    1. Hoi Daphne, fijn te horen dat je het zo lekker vond! De oestersaus en chilisaus werken net als sojasaus verzurend. Dat is in dit geval niet erg omdat er voldoende base vormende producten (boerenkool, paprika, etc) tegenover staan. Dat maakt dit gerecht weer goed in balans. Eet smakelijk! Groetjes, Carlo

    1. Nee hoor, gewoon zo. Super lekker! Daarbij adviseert het Alkaline eetpatroon (waar elk recept op Supersnel Gezond zich aan houdt) om zetmeelrijke koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, etc) niet te combineren met dierlijke eiwitten (vis, vlees, etc). Vandaar, geen rijst of aardappels gezien er kip in het recept zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *