Bloemkool komkommer mango smoothie
Spread the love!

Over de bloemkool komkommer mango smoothie

Dit recept voor de bloemkool komkommer mango smoothie kreeg ik toegestuurd van een Supersnel Gezond fan. Het is een heerlijk frisse groene smoothie. Erg lekker!

Ik gebruik in dit recept 2 dadels, maar dan wel verse medjoul dadels. Medjoul dadels zijn vruchten van de dadelpalm. De vrucht groeit in groepjes van 10, hoog in de boom. Tijdens het rijpen veranderen ze van groen naar glanzend bruin. Medjoul dadels hebben een dikke, maar zachtere textuur dan andere dadels. De smaak is erg zoet en is te vergelijken met honing. Ideaal om je groene smoothie iets zoeter mee te maken. Het zijn superlekkere snoepjes van moeder natuur.

Let wel op, het blijft suiker wat je eet. Al zit het in de dadel in zijn natuurlijke matrix, het blijft suiker. Ze zijn supergezond, maar doordat ze voor 30% uit suiker bestaan is het verstandig om ze met mate te eten. Doe er dus ook niet meer dan 2 in de groene smoothie voor 2 personen.

Voedingswaarde medjoul dadel

Een mooie medjoul dadel weegt zonder pit zo’n 20 gram. Dat levert je 27,8 kcal aan energie en 6,3 gram koolhydraten. Een leuk detail vind ik altijd dat zo’n dadel toch nog voor iets meer dan 12 gram uit water bestaat. Daarbij krijg je toch ook nog weer 0,7 gram vezels binnen, best netjes. Er zit zelfs 1,5 gram eiwit in één dadel.

Het bloemkool komkommer mango smoothie recept

Bloemkool komkommer mango smoothie
Bloemkool komkommer mango smoothie
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bloemkool komkommer mango smoothie
Bloemkool komkommer mango smoothie
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwijder als eerste de pit van de medjoul dadels en doe ze vervolgens in de blender. Ik heb deze graag onderin, zodat ze goed fijngehakt worden.
  2. Snijd dan 200 gram bloemkoolroosjes los van de bloemkool. Doe de bloemkoolroosjes vervolgens ook in de blender.
  3. Snijd nu de komkommer in stukken en voeg deze toe aan de medjoul dadels en de bloemkoolroosjes.
  4. Maak dan de mango schoon en voeg het vruchtvlees toe aan de blender. Wil je weten hoe je dat gemakkelijk kunt doen? Kijk dan even het korte filmpje.
  5. Schenk er als laatste een glas water bij en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Iiiiieeeeeuw! Mijn 2e groene smoothie, maar wat verschrikkelijk deze. Moest er gewoon van kokhalzen… Hahaha heb hem dus ook weggespoeld en heb pizza besteld?

    1. :-D, dan ook gelijk over naar pizza :-D. De smoothies met bloemkool geven een hele aparte smaak, ik kan me voorstellen dat mensen dat minder lekker vinden. Gelukkig staan er nog meer dan 100 andere recepten ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *