Over het tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie

Deze tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie is een lekkere pittige smoothie. Niet alleen maar zoet, maar ook wat hartige elementen.

Heinz Tomaten blokjes basilicum & oregano

In dit recept kies ik voor de Heinz Tomaten blokjes basilicum & oregano. Je kunt natuurlijk ook voor de gewone tomatenblokjes kiezen en dan verse basilicum toevoegen, maar soms ben ik ook gewoon een beetje lui. En ja, er zit toegevoegde suiker in deze variant. Dat is een probleem als je dagelijks al te veel (toegevoegde) suiker nuttigt. Want dan is elk beetje extra te veel.

Eet jij in de regel puur en onbewerkt en drink je geen frisdrank of vruchtensap? Dan lukt het je met gemak om niet meer dan 25 gram toegevoegde suikers te nuttigen, want dat is het advies. Zelfs al maak je deze smoothie. Via de tomatenblokjes krijg je per persoon slechts 1 gram toegevoegde suiker binnen. Dat is, als je een gezond eetpatroon hebt, natuurlijk verwaarloosbaar weinig. Maar goed, voel je vrij om de Heinz Tomatenblokjes Naturel te kiezen en zelf wat kruiden toe te voegen. Ietsjes meer werk, maar misschien nog wel lekkerder ook. Zo eerlijk ben ik dan ook wel weer 😉.

Het belangrijkste is dat deze tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie weer een topstart van de dag is. Toch weer even 200 gram groente en 200 gram fruit (wat ongeveer telt als 2 porties). Met slecht één smoothie haal je dus al bijna de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Top, toch?

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie recept

Tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie
Tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie is een lekkere pittige smoothie. Niet alleen maar zoet, maar ook wat hartige elementen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie
Tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie is een lekkere pittige smoothie. Niet alleen maar zoet, maar ook wat hartige elementen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de tomatenblokjes met basilicum en oregano in de blender.
  2. Voeg de blokjes watermeloen toe.
  3. Schil de sinaasappel en voeg het vruchtvlees toe.
  4. Voeg de olijfolie toe.
  5. Voeg een heel klein beetje zout toe.
  6. Blend het geheel tot een egale tomaat watermeloen sinaasappel basilicum smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.