De spinazie banaan mango smoothie bereiden

Spinazie banaan mango smoothie
Spinazie banaan mango smoothie
Stemmen: 51
Score: 3.41
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie banaan mango smoothie
Spinazie banaan mango smoothie
Stemmen: 51
Score: 3.41
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst de spinazie met een glas water in de blender. Zet de blender even op de ijsblokjes stand. Dan wordt spinazie gelijk goed fijngehakt. Je kunt de blender erna even vol aanzetten op de smoothie stand. Op die manier krijg je straks een hele mooie egale groene smoothie.
  2. Voeg nu de geschilde banaan en de geschilde mango toe. Zet de blender nog weer even op de ijsblokjes stand, totdat de banaan en mango ook in stukjes gehakt is.
  3. Zet de blender nu op de smoothie stand en blend het geheel tot een egale groene smoothie. En klaar is je spinazie banaan mango smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazie banaan mango smoothie

Deze spinazie banaan mango smoothie is weer een groene smoothie die ook echt goed groen van kleur is. Hij smaakt heel lekker zoet!

Dit recept is een afgeleide van de traditionele groene smoothie. De traditionele groene smoothie is diegene met spinazie, banaan en blauwe bessen. Dat was mijn eerste groene smoothie. In deze versie heb ik de blauwe bessen vervangen door mango.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Zorg wel dat je een mooie rijpe mango uitkiest. Die zorgt dan namelijk voor dat lekkere zoete smaakje aan deze groene smoothie. Zo’n rijpe mango is ook veel makkelijker te schillen dan een onrijpe mango.

Wil je weten hoe je een mango heel makkelijk kunt schillen? Check dan even het filmpje bij dit recept: “Komkommer avocado mango limoen lijnzaad smoothie“. In dat filmpje laten ze de meest handige manier zien om een mango te schillen.

De combinatie van spinazie, banaan en mango is natuurlijk niet alleen erg lekker. Deze groene smoothie zit ook weer vol vitaminen en mineralen en past perfect binnen het Alkaline dieet / eetpatroon waar elk recept op Supersnel Gezond binnen past. Zo voorkom je ook weer verzuring. Wil je meer weten over het Alkaline dieet / eetpatroon, kijk dan eens op deze pagina: “Alkaline (zuur-base) dieet“.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.