Het pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet recept

Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet
Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet
Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de oven op voorverwarmen, 230 graden.
  2. Smeer een ovenvaste schaal in met wat olijfolie. Leg de zalm in de ovenvaste schaal.
  3. Nu eerst de marinade maken voor de zalm. Doe de volgende ingrediënten in een schaaltje: -rijststroop of honing -sap van een de citroen -sojasaus -dijonmosterd -geraspte verse gemberwortel
  4. Roer het geheel goed door, totdat er een mooie gladde marinade ontstaat. Leg de zalm in een ovenvaste schaal en giet de marinade eroverheen.
  5. Nu willen we ongeveer 2 cm brede dunne plakken courgette fabriceren. Begin eerst met de courgette te schillen met een aardappelschilmesje. Pak dan de mandoline. Schaaf nu een paar lange plakken. Draai de courgette een hele slag. Schaaf weer een paar lange plakken. Draai de courgette weer een hele slag. Ga net zo lang door totdat je een hele dikke plak van ongeveer 2 tot 3 cm over hebt. Snijd nu de rest plakken van de dunste kant. Zet de courgette nog even apart.
  6. Zet de zalm in de oven. Bak ze 4-6 minuten. De vis moet nog iets terugveren als je erop drukt.
  7. Schil het uitje en snipper het fijn. Pel het teentje knoflook en hak die fijn. Doe dit met wat olijfolie in een grote wok. Terwijl de pan heet wordt kun je de cherrytomaatjes halveren. Roer tussendoor wel even in de pan.
  8. Blus het uitje en de knoflook met de rest van het citroensap. Voeg de cherrytomaatjes en de 100 gram spinazie toe. Roerbak dit totdat je ziet dat de spinazie gaat slinken, voeg dan snel de courgette en twee eetlepels pesto toe. Roerbak zo kort dat het net genoeg is voor de courgette om warm te worden, maar meer niet.
  9. Verdeel de inhoud van de pan over de 2 borden en leg de zalm ernaast. Giet nog wat extra saus over de zalm.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet

Pappardelle van courgette is zo’n supertip. Op die manier krijg je met die gerecht heel gemakkelijk weer extra groente binnen. Ideaal in een tijd waarin het overgrote deel van de Nederlanders te weinig groenten nuttigen.

Dit gerecht is het lekkerste met verse pesto. Tegenwoordig kun je die al in de koeling bij je supermarkt vinden. Kies ook echt voor de verse pesto, die bepaald namelijk voor een heel groot deel de smaak sensatie van dit gerecht.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ben je er klaar voor? De komende 15 minuten wordt even hard werken. Maak je het gerecht voor de eerste keer? Lees het dan van te voren goed door. Visualiseer elke stap, dat helpt je het gerecht sneller te bereiden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.