Nori wrap met tofu en prei
Spread the love!

Over de nori wrap met tofu en prei

Dit is een ultime combi. Het idee van een Mexicaanse wrap in een Oosters jasje. Een top gerecht, met dank aan mijn vriendin (inmiddels mijn vrouw 😃).

Deze wraps gemaakt met Nori bladeren zijn ook veel base-vromender dan Tortilla Wraps. Het verschil zit hem in het feit dat een Tortilla Wrap gemaakt is van tarwe en die zijn verzurend. Niet erg, zolang het verzurend en base-vormende maar in balans is. Nori bladeren zijn echter gemaakt van zeewier. Die zijn alkaliserend.

Tofu staat niet in de zuur base tabel op deze site. Alex Guerrero noemt het niet in zijn boek. De andere guru op dit gebied, Robert Young, verteld dat het licht alkalisch is. Echter, het blijkt het bij het narekenen wel verzurend licht te zijn (zie de Nederlandse zuur-base tabel). Dit zorgt er voor dat het totaal van het gerecht toch licht verzurend werkt. Eigenlijk geen ideale balans. Op zich is dit niet zo’n probleem, mits je de rest van de dag voldoende groenten en fruit hebt gegeten. Groenten en fruit werken namelijk weer base-vormend en het gaat natuurlijk altijd om het totaal over een langere periode.

Het nori wrap met tofu en prei recept

Nori wrap met tofu en prei
Nori wrap met tofu en prei
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Nori wrap met tofu en prei
Nori wrap met tofu en prei
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Bereid gelijk als eerste de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Vaak is de truc, net zo veel rijst als water.
 2. Pak de tofu en pers hier zoveel mogelijk al het water uit. Verbrokkel het vervolgens in een schaal. Giet hierover de 3 eetlepels sojasaus en de 3 eetlepels ketjap. Schep de tofu goed om, zodat hij goed gemengd wordt met de marinade.
 3. Maak vervolgens de prei schoon. Snijd de prei vervolgens in dunne reepjes van ongeveer 5 cm.
 4. Snijd de paksoi in reepjes, inclusief het groen.
 5. Zet een grote wok op het vuur. Doe hier een scheut olijfolie in samen met green curry paste. Let op welke verse je hebt, sommige zijn super pittig, andere juist weer niet. Stem dat af aan je eigen voorkeur. Roerbak dit een minuutje.
 6. Doe er de prei bij en de paksoi bij en roerbak het geheel nog 1-2 minuten.
 7. Doe er vervolgens de tofu bij en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
 8. Nu moet de rijst ook klaar zijn. Schep het in de wok en hussel het geheel goed door. Let op dat je de wok niet te lang op het vuur laat staan. Het lekkerste is het als de prei en paksoi nog een beetje knapperig zijn.
 9. Leg de bladeren klaar en schep de vulling op de bladeren. Rol de bladeren vervolgens op.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Hoi Carlo,

  Bedankt voor je reactie!

  Wacht even :-), de Go-Tan Organic soy gluten free betreft de sojasaus uit het recept, toch? In het gerecht wordt sojasaus en ketjap als ingredienten genoemd.

  Witte bonen ter vervanging klinkt goed!
  Dat gaat hem worden! 🙂

  Ter vervanging van de tofu, zat ik even te twijfelen over Surimi. Toen gekeken waar Surimi van wordt gemaakt: witte vis. Dus ook Surimi in verband met de combinatie rijst en dierlijke eiwitten beter niet.

 2. Hoi Carlo,
  Welke ketjap wordt in dit recept gebruikt? Ketjap Manis (de zoete), of Asin?
  Wij zijn niet zo dol op tofu, heb je een suggestie wat ik daarvoor in de plaats kan gebruiken?

  1. Hoi Marjanne,

   Ketjap Asin en Kecap manis zijn uit de Indonesische keuken. Ik gebruik de sojasaus uit de Chinese keuken, om precies te zijn: “Go-Tan Organic soy gluten free”, gewoon te koop bij de supermarkt met een groot assortiment.

   Het Alkaline eetpatroon boek “In Balance for Life” geeft aan dat het beter is om geen dierlijke eiwitten (bijv vlees) met zetmeelrijke koolhydraten (bijv rijst) te combineren. Gezien er rijst in dit gerecht zit zou ik voor iets vegetarisch kiezen als alternatief op de tofu. In dit geval kun je dan kiezen voor bijvoorbeeld witte bonen.

   Alvast eet smakelijk! Carlo

   1. Ik heb het gerecht inmiddels gemaakt, en het is alweer een leuk en lekker gerecht! Weer eentje die voor herhaling vatbaar is! Het is gewoon ook superleuk om allemaal te ontdekken!!! Heel erg bedankt weer voor het met ons delen van dit gerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *