Salade met rode kool en gegrilde kip
Spread the love!

Over de salade met rode kool en gegrilde kip

De inspiratie voor deze salade met rode kool en gegrilde kip heb ik opgedaan tijdens een lang weekend in Sevilla met 2 vrienden. Ook mijn vrienden vonden hem briljant!

We hebben hem gegeten op een langwerpig plein aan de Alameda de Hercules. Het was begin april en al lekker dik in de twintig graden. Fantastische stad en fantastische plek om te eten.

Na de bediening het hemd van hun lijf gevraagd te hebben, was ik stom verbaasd. Er zat niet iets geheimzinnigs in, het ging vooral om kwaliteit producten.

Thuis is het altijd afwachten. Was het de setting waardoor deze salade zo lekker smaakte, of waren het echt de ingrediënten. Het laatste bleek het geval.

De stroop achtige substantie was het lastigste. Mijn Spaans is niet goed genoeg om daar uit te komen. Het smaakte naar appelstroop (?), maar het leek op balsamicostroop. Vermoedelijk huisgemaakt.

Uiteindelijk heb ik bij Albert Heijn een mooi alternatief gevonden: “Drogheria Alimentari Crema di balsamico vijgen (salades & kaas)”. Je denkt nu misschien, maar het smaakte toch naar appelstroop? Niet naar vijgen? Blijkbaar is er iets in de salade wat mij op het verkeerde been zet. Nadat ik de salade op heb en de balsamico crema proef, dan denk ik iets appelstroperigs te proeven. Proef het zelf, ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het salade met rode kool en gegrilde kip recept

Salade met rode kool en gegrilde kip
Salade met rode kool en gegrilde kip
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade met rode kool en gegrilde kip
Salade met rode kool en gegrilde kip
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Marineer de kip plakjes met wat olijfolie, peper en zout. Zet het even apart.
 2. Neem een grote kom of bak, waarin je genoeg ruimte hebt om de sla met de rode kool te mengen.
 3. Doe hier de sla in en de voorgesneden rode kool. Schenk er een beetje olijfolie over en bestrooi het geheel met een beetje zout. Hussel het geheel goed door.
 4. Pak een handje hazelnoten en hak deze met een scherp mes tot kleine kruimels. Verkruimel hier overheen de twee plakjes geitenkaas. Ze dit ook even apart.
 5. Neem twee borden en schenk hier de balsamico crème overheen. Trek strepen, terwijl je blijft knijpen. Teken aan het einde nog wat cirkels in het midden. Dat is dat beetje extra wat de salade zo geheimzinnig lekker maakt.
 6. Drapeer hier de salade met rode kool overheen en leg daar bovenop de alfalfa.
 7. Nu ben je klaar om kort de kip te grillen. Neem hiervoor bij voorkeur een grillpan. Bak het vlees op hoog vuur lichtbruin. Zodra het vlees klaar is kun je het bovenop de sla leggen.
 8. Strooi als laatste de geitenkaas en gehakte noten over het gerecht en serveer direct.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Hoi Carlo,
  Vanavond hebben we deze salade gegeten met rode kool uit eigen tuin. Echt een heel lekker recept! Bedankt voor het delen!
  Groetjes,
  Saskia

  1. Hoi Saskia, oeeeeh! 🙂 Rode kool uit eigen tuin! Mjam! Dat zal het gerecht vast nog een niveau hoger getild hebben. Fijn te horen dat je het zo lekker vond. Groetjes, Carlo

  1. Hoi El,

   Ik doe even de aanname dat het je gaat om de smaak van geitenkaas. Al zit er wel verschil tussen. Er is ook geitenkaas die ikzelf te heftig vind en geitenkaas die ik echt lekker vind.

   Je kunt kiezen voor Feta. Feta (bestaat uit schapenmelk maximaal 30% geitenmelk) is al minder sterk qua smaak. Je hebt ook koemelk feta. Die is nog minder sterk qua smaak.

   In het uiterste geval zou je nog voor Hüttenkäse kunnen gaan. Maar dan smaakt het gerecht toch wel heel anders.

   Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *