Salade met rode kool en gegrilde kip
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Marineer de kip plakjes met wat olijfolie, peper en zout. Zet het even apart.
  2. Neem een grote kom of bak, waarin je genoeg ruimte hebt om de sla met de rode kool te mengen.
  3. Doe hier de sla in en de voorgesneden rode kool. Schenk er een beetje olijfolie over en bestrooi het geheel met een beetje zout. Hussel het geheel goed door.
  4. Pak een handje hazelnoten en hak deze met een scherp mes tot kleine kruimels. Verkruimel hier overheen de twee plakjes geitenkaas. Ze dit ook even apart.
  5. Neem twee borden en schenk hier de balsamico crème overheen. Trek strepen, terwijl je blijft knijpen. Teken aan het einde nog wat cirkels in het midden. Dat is dat beetje extra wat de salade zo geheimzinnig lekker maakt.
  6. Drapeer hier de salade met rode kool overheen en leg daar bovenop de alfalfa.
  7. Nu ben je klaar om kort de kip te grillen. Neem hiervoor bij voorkeur een grillpan. Bak het vlees op hoog vuur lichtbruin. Zodra het vlees klaar is kun je het bovenop de sla leggen.
  8. Strooi als laatste de geitenkaas en gehakte noten over het gerecht en serveer direct.
SupersnelGezond.nl