Het gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst recept

Gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst
Gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst
Stemmen: 61
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst
Gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst
Stemmen: 61
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Zet als eerste een pan met water op het vuur. Hierin koken we straks de bloemkoolrijst.
 2. Doe een eetlepel boter in een braadpan.
 3. Braad de rundergehaktballen mooi bruin.
 4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en zet het vuur wat lager.
 5. Voeg de tomatenpuree toe.
 6. Voeg de ras el hanout toe samen met een beetje zout.
 7. Laat het geheel zachtjes pruttelen.
 8. Hak ondertussen de koriander fijn en voeg deze toe.
 9. Het water zal inmiddels al wel koken. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook het zoals aangeven op de verpakking.
 10. Giet de rijst goed af en verdeel het over de borden.
 11. Schep de gehaktballen in tomatensaus over de bloemkoolrijst en klaar is het gerecht. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst recept

Dit gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst recept is een superlekker en koolhydraatarm recept. Het is ook enorm simpel en heel snel te bereiden.

Ikzelf maak dit recept binnen 10 minuten. Ik speel alleen wel een beetje vals 🙂 . Ik maak gebruiken van kant-en-klare biologische rundergehaktballetjes, tomatenblokjes met knoflook en bloemkoolrijst.

Biologische rundergehaktballetjes Bloemkoolrijst Tomatenblokjes met knoflook

 

 

 

 

 

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Kant-en-klaar

Mocht je nu veel meer tijd te besteden hebben, dan zou je het natuurlijk allemaal zelf kunnen maken. Vers is natuurlijk nog lekkerder en nog net ietsjes gezonder. Die marge is echter zo klein en de tijdwinst zo groot, dat ik vaak graag gebruik maak van deze mogelijkheid om de gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst te maken.

Voedingsstoffen in voorgesneden groenten en fruit

Vaak denken mensen dat er in voorgesneden groenten helemaal geen voedingsstoffen meer zitten. Dat is dus simpelweg niet waar, zie ook het artikel over voorgesneden groenten en fruit.

In een tijd waarin slechts 5% van de volwassen Nederlanders voldoende groenten eet, heb ik liever dat je het jezelf makkelijk maakt om die ondergrens van 200 gram te halen. Het Voedingscentrum heeft die ondergrens recentelijk nog opgehoogd naar 250 gram groenten per dag.

Het eten van voldoende groenten en fruit, daar zit dé winst kijkende naar je gezondheid. Dat blijkt ook weer uit een recent grootschalig wetenschappelijk onderzoek onder 65.226 mensen dat 8 jaar duurde. Uit dat onderzoek blijkt dat het advies 375 gram groenten per dag zou moeten zijn en 300 gram fruit. Mensen die zeven of meer porties fruit en groenten per dag eten, hebben namelijk een 42% lager risico op vroegtijdig overlijden vergeleken bij degenen die minder dan een portie eten. Laat dit even tot je doordringen, 42%… (!!)

Of je groenten en fruit nu voorgesneden is of wel of niet biologisch, dat is bot gezegd: “Geneuzel in de marge”. Dat zijn de puntjes op de spreekwoordelijk “i”. Zorg eerst dat je die ondergrens haalt en per dag het liefst dus nog meer groenten en fruit eet.

Laat je budget het toe? Dan kun je natuurlijk nog verder gaan en biologische producenten kopen en het allemaal zelf snijden.

Welke kruiden zijn het lekkerste?

ras el hanout van Jonnie BoerNog een tip. De ras el hanout die ik gebruik, om de gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst te maken, is die van het merk Euroma Original Spices van chefkok Jonnie Boer. Dat merk produceert superlekkere kruidenmixen en bijna allemaal zonder toegevoegd zout. Dit in tegenstelling tot vele andere kruidenmixen die voor meer dan de helft uit zout bestaan. Op die manier kun je zelf bepalen hoeveel zout je uiteindelijk toevoegt aan je gerecht. Handig, zeker gezien het feit dat de gemiddelde Nederlander stiekem te veel zout binnenkrijgt door het eten van bewerkte producten zoals brood, kaas, vleeswaren, etc.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.