Gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
400
gram
bloemkoolrijst
1
eetlepel
boter
7,5
gram
koriander
1
theelepel
ras el hanout
300
gram
rundergehaktballen
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
70
gram
tomatenpuree
1
beetje
zout
Instructies
Zet als eerste een pan met water op het vuur. Hierin koken we straks de bloemkoolrijst.
Doe een eetlepel boter in een braadpan.
Braad de rundergehaktballen mooi bruin.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en zet het vuur wat lager.
Voeg de tomatenpuree toe.
Voeg de ras el hanout toe samen met een beetje zout.
Laat het geheel zachtjes pruttelen.
Hak ondertussen de koriander fijn en voeg deze toe.
Het water zal inmiddels al wel koken. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook het zoals aangeven op de verpakking.
Giet de rijst goed af en verdeel het over de borden.
Schep de gehaktballen in tomatensaus over de bloemkoolrijst en klaar is het gerecht. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl