Spaghetti met pompoencreme
Spread the love!

Over het spaghetti met pompoencrème recept

Goddelijk lekker is deze spaghetti met pompoencrème, ofwel linguine alla crema di zucca. Ik heb alleen wat toegevoegd om het gerecht #carloproof te maken.

Waarom ik wat heb toegevoegd en wat is #carloproof? Zoals je misschien al lang weet, schuilen achter elk recept op deze site strikte regels. Dat is de basis en de reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben wanneer ze overstappen op het eetpatroon van Supersnel Gezond.

Ik kies dus bewust voor volkoren spaghetti en niet voor de witte variant. In de witte variant zitten veel minder vezels en essentiële voedingsstoffen, maar wel weer meer koolhydraten. Voor bijna letterlijk hetzelfde geld krijg je dus meer voedingswaarde wanneer je voor de volkoren variant kiest.

Het originele recept bevat geen cherrytomaten en/of olijven. Die heb ik toegevoegd om in eerste instantie de zuur-base balans van het gerecht op orde te brengen en daarbij zorgt het er ineens ook voor dat je nu wel je dagelijkse portie groenten met gemakt haalt. Kortom, een win-winsituatie.

Pom­poen­blok­jes diepvriesAls laatste maak ik heel bewust gebruik van de pompoenblokjes uit de diepvries. Deze zijn net iets sneller te bereiden dan de blokjes uit de koeling. Het is natuurlijk nog veel sneller dan zelf een pompoen “slachten” 🙈 😂 . Maar, er is nog een reden. Je gebruikt maar 225 gram pompoen voor dit gerecht. De diepvriesblokjes pompoen kun je heel gemakkelijk doseren en de rest kun je op die manier heel gemakkelijk bewaren. Je hoeft dus niet een paar dagen achter elkaar pompoen te eten om te voorkomen dat wat over zou blijven bederft. En de diepvriesblokjes zijn echt net zo gezond! 👍

En verder? Het is gewoon superlekker! 😍  Dat is ook belangrijk, toch?

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het spaghetti met pompoencrème recept

Spaghetti met pompoencreme
Spaghetti met pompoencrème (vegan)
Stemmen: 12
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spaghetti met pompoencreme
Spaghetti met pompoencrème (vegan)
Stemmen: 12
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met water op het vuur voor spaghetti.
  2. Bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Hak de knoflook fijn en snipper het sjalotje.
  4. Doe de olijfolie in een hapjespan (braadpan met deksel).
  5. Fruit de ui en de knoflook.
  6. Voeg de blokjes diepvriespompoen toe samen met het water.
  7. Breng het geheel aan de kook.
  8. Halveer de cherrytomaten.
  9. Pluk de blaadjes salie van de takjes en snijd de blaadjes in grove reepjes.
  10. Prak de pompoenblokjes tot een puree met een vork en laat de pompoencrème een beetje indikken. Je kunt altijd wat water toevoegen mocht het te dik worden.
  11. Breng de pompoencrème op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  12. Je kunt best wat extra zout gebruiken, dat kan dit gerecht prima hebben om de zoete smaak van de pompoen in balans te brengen.
  13. Giet de spaghetti af zodra deze klaar is en voeg de spaghetti toe aan de pompoencrème.
  14. Roer het goed door elkaar zodat de pompoencrème mooi verdeeld is over de spaghetti.
  15. Voeg vervolgens de cherrytomaten en de salie toe. Roer dit ook nog even goed door het gerecht heen.
  16. Verdeel de spaghetti met pompoencrème over de borden en voeg als laatste de Taggiasche olijven toe.
  17. Klaar is de spaghetti met pompoencrème. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Hoi Carlo, Ik gebruik ipv volkoren spaghetti, spaghetti van maismeel. Is deze variant voor mijn zuur-base dieet ok? Ik ben er nl achter gekomen dat mijn ph-waardes veel te laag zijn (gemeten met een urine stripje) en wil hier absoluut iets aan doen. Ik eet elke dag vers en supergezond maar ik drink ook een glaasje rode wijn per dag. Zou het dan aan dat glaasje wijn liggen dat mijn waardes zo laag zijn?

    1. Hoi Sophie,

      Elk nadeel heb z’n voordeel, zou Cruijff gezegd hebben. Maismeel is minder verzurend dan volkorenmeel, maar het bevat ook minder vitaminen, mineralen en vezels. Verzurend is niet ongezond het betekent alleen dat je er iets base-vormends tegenover kunt zetten om de balans te bewaren. Vanuit dat kader is de volkorenvariant de betere keuze.

      Het meten van de pH waarde van de urine vind ikzelf wat onnauwkeurig. De waarde is niet zo makkelijk af te lezen en het is een momentopname. Op deze pagina schrijf ik hier ook wat meer over: https://supersnelgezond.nl/alkaline-zuur-base-dieet/. Dit kan dus ook de reden zijn dat je waardes zo laag zijn.

      De Gezondheidsraad adviseert: Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. Dat zal ook niet de reden zijn. Mijn tip is, eet gewoon in balans. Ofwel, meer groenten en fruit dan al het andere. Dan komt de zuur-base-balans vanzelf.

      Beantwoordt dit je vraag?

      Groetjes, Carlo

  2. Hi Carlo,
    Dit was een ontzettend lekker recept, dat ik klaargemaakt heb voor mijn 18jarige veelvraat en mijzelf. Alleen, ons kent ons, de hoeveelheid groenten heb ik voor ons verdubbeld (niet de pasta). En het is schoon op. Kan ik dat met andere recepten ook probleemloos doen (ik wil nl. wel wat kilo’s kwijt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *