Pastinaak mosterdsoep
Spread the love!

Over het pastinaak mosterdsoep recept

Och help, wat is deze pastinaak mosterdsoep toch een lekkere soep. Let op, dit recept is wel echt voor 2-3 personen. Of voor 2 personen die van veel houden.

Ikzelf eet zo de helft op. Niet zozeer omdat het anders niet vult, maar gewoon omdat er nog in de pan zit en het zo lekker is :-D.  Mijn vrouw krijgt zo veel echter weer niet op. Het hangt er dus een beetje om.

Het idee voor deze pastinaak mosterdsoep kreeg ik van Marian. Zij volgt het eetpatroon achter Supersnel Gezond al heel lang met ongekend succes (zie het succesverhaal van Marian). Zij is al zo bekend met het concept dat ze nu ook vaak van alles zelf bedenkt. Zo nu en dan ontvang ik dan ook weer een leuk bericht met een nieuw recept dat ze heeft getest.

Ik heb haar recept bijna 1 op 1 overgenomen. Het enige grote verschil is dat ik bonen gebruik in plaats van sojaroom. Ik heb niets tegen sojaroom hoor, maar ik had die dag al sojayoghurt in mijn groene smoothie en daarom koos ik nu voor de bonen als verdikkingsmiddel.

Ik houd trouwens sowieso wel van een stevige soep en door die bonen mee te blenden wordt de soep lekker dik. Veel dikker vergeleken bij de versie met sojaroom.

Dat ik bonen gebruik, zorgt er wel voor dat het eigenlijk wat veel is voor 2 personen, maar zeker niet minder lekker 😉 . Ik ben in elk geval fan en ik hoop dat jij ook zo enthousiast bent over deze pastinaak mosterdsoep.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het pastinaak mosterdsoep recept

Pastinaak mosterdsoep
Pastinaak mosterdsoep
Stemmen: 27
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pastinaak mosterdsoep
Pastinaak mosterdsoep
Stemmen: 27
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste het water in de waterkoker. Op die manier kookt de soep straks sneller.
  2. Doe vervolgens 1 eetlepel kokosolie in een grote hoge pan met deksel. Zet het vuur alvast zachtjes aan.
  3. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve maantjes.
  4. Fruit de knoflook en de ui in de pan en blijf ondertussen met regelmaat roeren.
  5. Schil ondertussen de pastinaak en snijd deze in plakken van een halve centimeter. Op die manier is de pastinaak sneller gaar.
  6. Zodra het uitje glazig is, voeg dan de pastinaak samen met de reuzenbonen toe.
  7. Schenk het kokende water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
  8. Laat het geheel minimaal zo'n 5 minuten koken.
  9. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  10. Blend het geheel met een staafmixer tot een egale soep.
  11. Voeg de mosterd toe samen met de peterselie. Roer dit goed door de soep heen, zodat de mosterd goed verdeeld wordt over de soep.
  12. Verdeel de soep over de kommen en klaar is je pastinaak mosterdsoep. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

    1. Nee hoor, ik krijg hem wel vaker.

      Deze boon gaat schuil onder een groot aantal synoniemen. Zo wordt hij ook wel priesterboon of molboon genoemd. En ook aardappelboontje is een bekende benaming voor deze grote witte boon. In sommige streken staat hij echter als boerenteen bekend. Het is elk geval de pronkboonsoort waartoe deze boon behoort.

      Je vind ze in blikjes van Bonduelle in de supermarkt:

      https://www.ah.nl/producten/product/wi190838/bonduelle-reuzenbonen

  1. Ik ben gek op soepjes, dus deze ga ik zeker proberen. Ik zie jullie site nu voor het eest en ga deze eens lekker uitpluizen. Met zoeken in Google op “gezond en snel maaltijd’ kwam ik hier.

    1. Hoi Jinta, superleuk dat je mijn site gevonden hebt. Heel veel plezier met alle recepten plus informatie. En eet smakelijk alvast! 😀 Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *