Het pastinaak mosterdsoep recept

Pastinaak mosterdsoep
Pastinaak mosterdsoep
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pastinaak mosterdsoep
Pastinaak mosterdsoep
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste het water in de waterkoker. Op die manier kookt de soep straks sneller.
  2. Doe vervolgens 1 eetlepel kokosolie in een grote hoge pan met deksel. Zet het vuur alvast zachtjes aan.
  3. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve maantjes.
  4. Fruit de knoflook en de ui in de pan en blijf ondertussen met regelmaat roeren.
  5. Schil ondertussen de pastinaak en snijd deze in plakken van een halve centimeter. Op die manier is de pastinaak sneller gaar.
  6. Zodra het uitje glazig is, voeg dan de pastinaak samen met de reuzenbonen toe.
  7. Schenk het kokende water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
  8. Laat het geheel minimaal zo'n 5 minuten koken.
  9. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  10. Blend het geheel met een staafmixer tot een egale soep.
  11. Voeg de mosterd toe samen met de peterselie. Roer dit goed door de soep heen, zodat de mosterd goed verdeeld wordt over de soep.
  12. Verdeel de soep over de kommen en klaar is je pastinaak mosterdsoep. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het pastinaak mosterdsoep recept

Och help, wat is deze pastinaak mosterdsoep toch een lekkere soep. Let op, dit recept is wel echt voor 2-3 personen. Of voor 2 personen die van veel houden.

Ikzelf eet zo de helft op. Niet zozeer omdat het anders niet vult, maar gewoon omdat er nog in de pan zit en het zo lekker is :-D.  Mijn vrouw krijgt zo veel echter weer niet op. Het hangt er dus een beetje om.

Het idee voor deze pastinaak mosterdsoep kreeg ik van Marian. Zij volgt het eetpatroon achter Supersnel Gezond al heel lang met ongekend succes (zie het succesverhaal van Marian). Zij is al zo bekend met het concept dat ze nu ook vaak van alles zelf bedenkt. Zo nu en dan ontvang ik dan ook weer een leuk bericht met een nieuw recept dat ze heeft getest.

TIP! Blader jij liever door gezonde snelle recepten in een boek? Klik hier.

Ik heb haar recept bijna 1 op 1 overgenomen. Het enige grote verschil is dat ik bonen gebruik in plaats van sojaroom. Ik heb niets tegen sojaroom hoor, maar ik had die dag al sojayoghurt in mijn groene smoothie en daarom koos ik nu voor de bonen als verdikkingsmiddel.

Ik houd trouwens sowieso wel van een stevige soep en door die bonen mee te blenden wordt de soep lekker dik. Veel dikker vergeleken bij de versie met sojaroom.

Dat ik bonen gebruik, zorgt er wel voor dat het eigenlijk wat veel is voor 2 personen, maar zeker niet minder lekker 😉 . Ik ben in elk geval fan en ik hoop dat jij ook zo enthousiast bent over deze pastinaak mosterdsoep.

Help mee en deel dit #carloproof recept

Help mij mee om Nederland en België de gezondste landen van de wereld te maken. Deel dit gezonde #carloproof recept met familie, vrienden, kennissen, collega's, etc. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de social media knoppen.

Vragen?

Vragen? Stel ze! 😀 Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app