Pompoen appeltaart smoothie
Spread the love!

Over het pompoen appeltaart smoothie recept

De pompoenen liggen weer in de winkel en de speculaaskruiden zijn weer in de aanbieding. De hoogste tijd voor een pompoen appeltaart smoothie! 😀

Ik speel met deze smoothie wel een beetje vals. Alle recepten op deze website zijn binnen 15 minuten te bereiden, dat is deze smoothie echter niet. Nou ja, hij wel te bereiden binnen 15 minuten, maar dan heb je wel voorgekookte pompoen nodig.

Ik stoom de pompoen de avond van tevoren en zet dit in de koelkast voor de dag erna. Je kunt natuurlijk ook wat extra pompoen stomen op het moment dat je bijvoorbeeld dit recept eet: “Pompoen gevuld met linzen en feta“.

Dan eet je twee keer pompoen achter elkaar en variatie was toch zo belangrijk? Klopt en klopt. Daarom adviseer ik ook niet om de hele week pompoen te eten :-). Een keertje de restjes van de avond ervoor als ontbijt kan prima. Het gaat vooral om de variatie door de week heen en op langere termijn.

Je zou deze pompoen appeltaart smoothie ook nog eens warm kunnen eten. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar op een koude winterdag lijkt het me heerlijk!

Kortom, het is weer een heerlijke groene smoothie. Nou ja, groen…. Oranje. Past qua kleur ook wel mooi in de tijd van het jaar, toch?

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het pompoen appeltaart smoothie recept

Pompoen appeltaart smoothie
Pompoen appeltaart smoothie
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoen appeltaart smoothie
Pompoen appeltaart smoothie
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. LET OP! Ik gebruik voorgekookte pompoen. Ikzelf stoom een halve pompoen zo'n 12-13 minuten de avond van tevoren. Prik er even in om te bepalen of hij gaar is en snijd hem erna in stukken.
  2. Doe de pompoen in de blender.
  3. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Voeg de appel toe aan de pompoen.
  4. Schenk de kokosmelk erbij.
  5. Voeg het vanille extract, de speculaaskruiden en een beetje zout toe.
  6. Schenk er als laatste een groot glas water bij.
  7. Blend het geheel tot een egale smoothie en klaar is je pompoen appeltaart smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Ik vind deze smoothie echt helemaal fantastisch. Ik had hem al eerder gemaakt, maar vervolgens nooit meer gemaakt (wat toch best bizar is als je hem zo fantastisch vindt). Nu eindelijk weer aan gedacht om deze keer weer voor deze smoothie te gaan en ik ben meteen weer blij. Super bedacht die combi met speculaaskruiden en vanille!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *