• Pompoen gevuld met linzen en feta

Het pompoen gevuld met linzen en feta recept

Pompoen gevuld met linzen en feta
Pompoen gevuld met linzen en feta
Stemmen: 7
Score: 4.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoen gevuld met linzen en feta
Pompoen gevuld met linzen en feta
Stemmen: 7
Score: 4.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de pompoen doormidden. In de breedte. Zodat je een bovenkant en een onderkant hebt. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en pitten.
 2. Zet een pan met een stoommand en een laagje water op het vuur. Leg de pompoen in de stoommand en sluit af met een deksel. Deze is net gaar te stomen in ongeveer 12 minuten.
 3. Doe de linzen in een klein steelpannetje op laag vuur. Dit hoeft niet, je kunt de linzen, de paprika en de feta ook koud eten (zie het filmpje).
 4. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de linzen.
 5. Kruid met een kleine theelepel komijnpoeder. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
 6. Snijd nu de feta in blokjes en hak alvast de koriander, maar voeg die twee pas op het laatste toe.
 7. Zodra de pompoen gaar is, leg dan op elk bord de helft.
 8. Voeg de feta en koriander toe aan de linzen en paprika. Houd een klein beetje koriander achter als garnering. Roer het geheel goed door en vul de pompoen met de linzen, paprika, feta en koriander.
 9. Strooi het restje koriander over het gerecht heen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het pompoen gevuld met linzen en feta recept

Pompoen gevuld met linzen en feta. Het is me eindelijk gelukt om een gezond recept met pompoen te bedenken dat binnen 15 minuten te bereiden is. Top!

Een paar kleine tips. Neem echt een kleine pompoen. Deze maaltijd vult al flink, laat staan als je een grote pompoen kiest. Dan is het misschien zelfs genoeg voor 3 personen.

Je kunt ook eindeloos variëren met de vulling. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor courgette, paprika en quinoa of rijst. Ook erg lekker!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Je kunt de pompoen, na het stomen, met schil en al eten.

En als laatste een tip. Als je voor feta gaat, kies dan de echte feta. Officieel is het zo dat feta een mengsel moet zijn van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk uit hetzelfde gebied. Echte feta is in de regel wel gewoon bij de supermarkt te krijgen. Het ligt dan naast de koemelk “feta”.

TIP: heb je geen stoommand of pan, dan kun je ook een gewone pan gebruiken met een stoombloem (zie bijvoorbeeld deze Stoombloem bij bol.com)

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Groene smoothie iPhone app


2 Comments

 1. Marleen 22 november 2016 at 20:37 - Reply

  Was echt genieten! Het lijkt in eerste instantie weinig maar we zaten bommetje vol!

  • Carlo 22 november 2016 at 21:00 - Reply

   Dit is inderdaad een flinke maaltijd. Goed te horen dat jullie genoten hebben. Dankjewel voor het leuke berichtje!

Leave A Comment

Ontvang Gratis Het Beste Van Supersnel Gezond