Courgette banaan ananas sojamelk smoothie
Spread the love!

Over het courgette banaan ananas sojamelk smoothie recept

Een courgette banaan ananas sojamelk smoothie. Met 200 gram groenten en 190 gram fruit per persoon. Gewoon omdat gezond ook vreselijk lekker mag smaken 😀 .

Nou ja, gezond? Er zit sojamelk in. Dat bevat fyto-oestrogenen en dan krijg je zelfs als man borsten. Het bevat ook fytinezuur en dat zorgt ervoor dat je geen vitaminen en mineralen meer opneemt. Tot aan, het is genetische gemanipuleerde rotzooi vol vergif.

Het internet staat vol met spookverhalen. Eerder schreef ik hier al een stukje over: “Laat je niet gek maken“.

Is sojamelk eigenlijk wel gezond? Een heel simpele vraag om te stellen, maar een ingewikkelde vraag om te beantwoorden. Voor echt harde uitspraken zijn grote, langdurige studies nodig. Met voeding is dat lastig.

Om de effecten op langere termijn goed te meten moeten tienduizenden mensen jarenlang sojamelk drinken en vergeleken worden met evenveel mensen die dat niet doen. Dat is in de praktijk niet te realiseren. Toch staat het internet vol “feiten” over sojamelk. In de voedseldiscussie geven mensen zich niet makkelijk gewonnen. Voeding is een levensstijl geworden, soms bijna een religie.

Wil je er toch iets meer over soja lezen? Dan kan ik je dit artikel van I’m a Foodie aanraden: “Soja: So-ja of so-nee?

Onthoud dat altijd de hoeveelheid ook bepalend is. In één uur vijf liter water drinken is ook dodelijk (watervergifiting). Af en toe soja in een gevarieerd eetaptroon is in mijn beleving helemaal prima.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Maar focus vooral op lekker veel groenten en fruit. Dat zit óók in deze smoothie en dat is iets wat de gemiddelde Nederlander veel te weinig eet.

Het courgette banaan ananas sojamelk smoothie recept

Courgette banaan ananas sojamelk smoothie
Courgette banaan ananas sojamelk smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan ananas sojamelk smoothie
Courgette banaan ananas sojamelk smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de courgette in dikke plakken en doe deze in de blender.
  2. Schild de banaan en breek deze in tweeën. Voeg die toe aan de courgette.
  3. Doe de stukjes ananas bij de courgette en banaan.
  4. Voeg als laatste de sojamelk toe.
  5. Zet de blender eerst op de pulsestand en zet de blender daarna vol aan en blend het geheel tot een egale courgette banaan ananas sojamelk smoothie.
  6. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

    1. Gefeliciteerd. Je bent de eerste, sinds een kleine 10 jaar, wiens reactie ik noodgedwongen heb aangepast vanwege onfatsoenlijk taalgebruik. Scheldwoorden op basis van ziektes sta ik simpelweg niet toe. Mocht je inhoudelijk willen reageren? Dan ben ik benieuwd naar je onderbouwing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.