Komkommer banaan bramen smoothie
Spread the love!

Over de komkommer banaan bramen smoothie

Deze komkommer banaan bramen smoothie is weer zo’n lekkere lichte groene smoothie. Een snel en gezond recept dat smaakt als een vruchten smoothie.

Hij smaakt niet als een groene smoothie doordat er een geschilde komkommer gebruikt wordt. De smaak van een geschilde komkommer wordt overschaduwd door de banaan, bramen en amandelmelk. Met een gemiddeld gewicht van een komkommer, dat ongeveer 400 gram is, heb je dus al weer snel aardig wat ons groente per persoon binnen.

Ernaast gelijk ook een goede dosis fruit, namelijk een banaan en 150 gram bramen. In de zomer kun je heerlijk kiezen voor het verse zomerfruit. In de winter zou je kunnen kiezen voor het zomerfruit uit de diepvries.

Bramen hebben een hoog gehalte aan anti-oxidanten. Ook zijn ze enorm rijk aan vitamine C. De verbinding die bramen hun kleur geven, anthocyanen, is ook een krachtige anti-oxidant. Ze zijn dus een waardige toevoeging aan deze groene smoothie.

Daarnaast is het ook wel weer eens gaaf op een paarse smoothie te maken. Dat is weer eens wat anders dan de standaard groene kleur, toch?

De komkommer banaan bramen smoothie bereiden

Komkommer banaan bramen smoothie
Komkommer banaan bramen smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan bramen smoothie
Komkommer banaan bramen smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De bereiding is super simpel. Schil de komkommer. Dat is niet noodzakelijk, maak dat helpt de smaak verbloemen. Hierdoor wordt het echt een vruchten smoothie. Doe de komkommer in de blender.
  2. Schild de banaan en voeg deze toe aan de komkommer.
  3. Voeg vervolgens de 150 gram bramen toe samen met een groot glas verse amandelmelk.
  4. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
  5. Zo heb je een paarse “groene smoothie” gemaakt.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

5 Commentaar

  1. Ben niet zo’n komkommer fan, wel bewust van z’n goede voedingselementen dus de aanwijzing om ‘m even te schillen was een goede. Lekkere smoothie weer en inderdaad prachtig paars haha!

  2. Niet alleen deze smoothie, maar ook vele anderen bekeken. Moet geopereerd worden aan mijn slokdarm en mag daarna één tot twee weken alleen vloeibaar eten. Ik ga er een heleboel uit proberen! Super bedankt.

  3. Smaakt erg goed. Ik heb bevroren bramen gebruikt en nog 2 dadels toegevoegd. In de plaats van een smoothie heb ik nu een sorbetijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *