Het broccoli wortel appel rozijnen smoothie recept

Broccoli wortel appel smoothie
Broccoli wortel appel rozijnen smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccoli wortel appel smoothie
Broccoli wortel appel rozijnen smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de roos los van de stonk broccoli. Doe de broccoliroosjes in de de blender.
  2. Voeg daar de 125 gram schoongemaakte wortel aan toe.
  3. Snijd de appel in stukken en verwijder het klokhuis. Doe de appel bij de broccoli en wortel.
  4. Voeg de handjes rozijnen toe. Als je de tijd hebt, week de rozijnen even van tevoren in een glas water. Dan worden ze zachter en kan de blender ze makkelijker in kleinere stukjes hakken. Het is dus niet noodzakelijk, maar een handige tip.
  5. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit 1 helft van de citroen. Voeg dit sap toe aan de ingrediënten in de blender.
  6. En als laatste, voeg een groot glas water toe.
  7. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de broccoli wortel appel rozijnen smoothie

Broccoli wortel appel rozijnen smoothie is een heerlijk zoete groene smoothie. Door de wortel, appel, en de rozijnen is het net appelmoes in een glas.

Deze heb ik niet zelf bedacht, dit is een recept van mijn moeder. In het begin van Supersnel Gezond heb ik ooit de tip gegeven: “Test het zelf”. Dat hebben mijn ouders onthouden en ze zijn het gaan testen. Gewoon een tijdje alleen maar Supersnel Gezond eten. Na 2-3 weken waren ze fan.

Los van de recepten die mijn ouders altijd netjes volgen, houd mijn moeder nog wel eens van een experimentje. Dit is er zo eentje. Ikzelf was er niet opgekomen. Broccoli met wortel? En dan ook nog appel en rozijnen? Dan denk ik altijd maar: “Test het zelf”. Heb ik destijds ook tegen mijn ouders gezegd :-).

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Dus ik heb de ingrediënten in huis gehaald. Getest. En hij is goed bevonden! Vandaar dat hij nu ook op Supersnel Gezond staat. Mocht jij nu ook het idee hebben: “Broccoli met wortel? En dan ook nog appel en rozijnen?”, dan kan heb ik maar 1 antwoord: “Test het zelf” :-D.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.