Broccoli banaan appel gember smoothie
Spread the love!

Over de broccoli banaan appel gember smoothie

Deze groene smoothie is weer super lekker. In deze groene smoothie zit broccoli, banaan, appel en gember. Heerlijke combinatie en super gezond natuurlijk.

Gember is een populair kruid en wordt in de kruidengeneeskunde al duizenden jaren gebruikt. Het heeft een lange geschiedenis als medicijn in de Aziatische, Indische en Arabische kruiden tradities. In China bijvoorbeeld, wordt gember al meer dan 2.000 jaar gebruikt om de spijsvertering te helpen en bij behandeling van maagklachten, diarree en misselijkheid. Gember is ook gebruikt bij de behandeling van verkoudheid, griep-achtige symptomen, hoofdpijn en pijnlijke menstruatie.

Vandaag de dag wordt er nog wel eens geadviseerd om gember in te zetten bij misselijkheid en braken van reisziekte, zwangerschap en kanker chemotherapie. Het wordt ook gebruikt om milde maagklachten behandelen en pijn van artrose te verminderen. De University of Maryland heeft dit onderzocht.

Uit het onderzoek rondom reisziekte kwam naar voren dat gember beter werkt dan het placebo. De deelnemers hadden minder last van braken en koud zweet. Echter werd hun misselijkheid niet minder.

Menselijke studies suggereren dat 1g gember per dag de misselijkheid en het braken bij zwangere vrouwen kan verminderen, wanneer het voor korte periodes gebruikt wordt (niet langer dan 4 dagen). Het werkt beter dan placebo bij het verlichten van ochtendmisselijkheid. Raadpleeg als zwangere vrouw altijd wel eerst een arts, staat er in het artikel.

In combinatie met chemotherapie geeft de Universiteit van Maryland aan, dat een aantal studies suggereren dat gember de ernst en de duur van misselijkheid vermindert tijdens chemotherapie, maar niet het braken. Echter, in een van de studies werd gember gecombineerd met een andere anti-misselijkheid medicijn. De Universiteit vindt het dus moeilijk te zeggen of gember enig effect gehad. Meer studies zijn nodig, volgens de Universiteit.

De traditionele geneeskunde heeft gember eeuwen gebruikt om de ontsteking te verminderen. Er zijn aanwijzingen dat gember kan helpen bij het verminderen de pijn van artrose. In een studie, met 261 mensen met artrose in de knie, kregen mensen tweemaal daags een gember extract. Zij hadden minder pijn en hadden minder pijnstillende medicatie nodig dan degenen die een placebo kregen. In een andere studie bleek weer dat gember niet beter werkte dan ibuprofen (Motrin, Advil) of placebo in het verminderen van symptomen van artrose.

Al met al blijkt uit wetenschappelijke studies dat gember kan bijdragen. Er zijn mensen die er baat bij hadden. Ondanks de positieve resultaten uit verschillende onderzoeken blijft de Universiteit van Maryland wat behouden en zouden zij graag nog meer onderzoeken willen zien.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Mijn mening? Het is een heerlijke toevoeging aan een groene smoothie en het is dus bewezen dat het in sommige gevallen zeker helpt. Prima dan toch?

Het broccoli banaan appel gember smoothie recept

Broccoli banaan appel gember smoothie
Broccoli banaan appel gember smoothie
Stemmen: 135
Score: 3.1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccoli banaan appel gember smoothie
Broccoli banaan appel gember smoothie
Stemmen: 135
Score: 3.1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de roosjes van de broccoli af. Doe deze in de blender.
 2. Schil de banaan en breek deze in stukken. Voeg de banaan toe aan de broccoli.
 3. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukken en voeg dit ook toe aan de broccoli en banaan.
 4. Rasp de gember totdat je een theelepel hebt. Voeg dit samen met 1,5 glas water toe aan de broccoli, banaan en appel.
 5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

12 Commentaar

  1. Hè, wat jammer dat deze zo tegenviel. Gelukkig staan er nog veel meer smoothie recepten op de site. Welke vinden jullie het lekkerste tot nu toe?

 1. Ik maak het zo.brcoli met banaan.stukjes ananas. geber.banaan.kurkuma.mierikswortel
  En ik vervang de groente wel met sla.andyvie en spinazie.
  Fruit doe ik sinsappel.citroen.munt
  Maar standaard doe ik banaan.
  Neem iedere dag 2x al 3 jaar lang.

  1. Hoi Cristel,

   In dit recept wordt inderdaad rauwe broccoli gebruikt. Ik weet dat er zijn vele voor- en tegenstanders te vinden.

   Maar elke plant heeft wel een stofje waarvan je niet teveel mag innemen, zoals bijvoorbeeld nitraat in velen soorten groenten. Eet daarom ook zo gevarieerd mogelijk. Zo voorkom je dat je snel een teveel van 1 iets binnenkrijgt.

   Groetjes, Carlo

 2. Hi Carlo,

  Bij gebrek aan een appel heb ik vers geperst sinaasappelsap gebruikt (van 1 sinaasappel) . Ook met de verse sinaasappelsap is deze smoothie erg lekker.

  Grt,
  Paul van Laer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *