Veldsla courgette mango smoothie
Spread the love!

Over de veldsla courgette mango smoothie

Deze veldsla courgette mango smoothie is weer echt een groene smoothie. De kleur is ook weer echt groen. Natuurlijk is hij ook weer lekker, ook belangrijk!

Dit groene smoothie recept bevat expres geen banaan of avocado. Die twee zijn wel heel ideaal in een groene smoothie, maar er staan al heel veel groene smoothie recepten met banaan of avocado op deze website. Het werd dus weer eens hoog tijd voor een groene smoothie recept zonder een van die twee.

De smaak van veldsla heeft iets nootachtigs. Dat is een hele fijne combinatie samen met de mango. De courgette valt niet zo op, maar zorgt wel voor een mooie textuur.

Veldsla is ook relatief rijk aan vitamine A, vergelijkbaar met boerenkool. Ik noem het relatief omdat bijvoorbeeld runderlever pas echt rijk is aan vitamine A. Daar zit zo’n 80 keer meer vitamine A in per 100 gram. Vitamine A is ook echt essentieel, net als alle andere vitaminen en mineralen. Bij ernstige tekorten aan vitamine A kunnen, volgens de studie gewichtsconsulent, klachten optreden zoals nachtblindheid, slijmvliesontstekingen, ontstoken oogleden, verlies van eetlust, een droge schilferige huid en dof haar.

Stel dat je een van die klachten herkent, ga dan niet gelijk kilo’s lever naar binnen werken. Overdaad schaadt altijd. Wat je wel kunt doen is gevarieerd eten en erop letten dat je vitamine A rijke voeding eet. Bronnen van vitamine A zijn: boter, vis, halfvolle en volle melkproducten, eidooier, lever (zit extreem veel vitamine A in), groenten en fruit (vooral kool) en donkergroene bladgroente.

Het veldsla courgette mango smoothie recept

Veldsla courgette mango smoothie
Veldsla courgette mango smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Veldsla courgette mango smoothie
Veldsla courgette mango smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de 75 gram veldsla in de blender.
  2. Snijd de courgette in dikke plakken en voeg die toe aan de veldsla.
  3. Maak nu de mango schoon. Zoek je een makkelijke manier om dit te doen? Kijk dan eens bij het recept: “Komkommer avocado mango kokoswater smoothie“. Daar staat een filmpje waarin ze laten zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen. Voeg vervolgens het vruchtvlees van de mango toe aan de veldsla en courgette.
  4. Voeg als laatste een groot glas water toe en zet de blender aan. Blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je veldsla courgette mango smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Heerlijke smoothie en wat veel diverse smoothies om uit te kiezen, hier kan ik wel even mee vooruit 🙂 dank je wel

  2. Hoi. Goed idee zeg… veldsla… ik heb het recept ‘noodgedwongen’ een beetje aangepast… 50 veldsla 25 rucola 150 amandelmelk 100 sinaasappelsap 1 courgette… heerlijk! Ga vooral door met het plaatsen van recepten. Groet. Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *