Courgette banaan appel munt smoothie
Spread the love!

Over de Courgette banaan appel munt smoothie

De courgette banaan appel munt smoothie is een heerlijke groene smoothie. Ongeveer 1,5 ons groente en 1 stuk fruit per persoon. Een heerlijke start van de dag!

Het is ook een lichtgroene smoothie. Hij smaakt lekker fris. Dat komt vooral door het zoet van de banaan, aangevuld door de appel en munt. Je kunt voor verschillende soorten appels kiezen. Een Granny Smith is wat zuurder en een Fuji is veel zoeter. Daar kun je dus zelf een beetje mee experimenteren.

Je kunt altijd nog meer experimenteren. Zo zou je ook de munt kunnen vervangen door peterselie. Dan krijgt de groene smoothie weer een hele andere dimensie. Peterselie heeft een meer hartige smaak. Er bestaan twee soorten peterselie: de decoratieve krulpeterselie en de “platte” peterselie die wat meer smaak heeft.

De verse kruiden kun je trouwens wat langer bewaren door ze in een afgesloten bak te bewaren. Samen met keukenpapier dat je even vochtig hebt gemaakt onder de kraan. Dat kan zo maar een paar dagen schelen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het Courgette banaan appel munt smoothie recept

Courgette banaan appel munt smoothie
Courgette banaan appel munt smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan appel munt smoothie
Courgette banaan appel munt smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de courgette in dikke plakken. Dan is hij wat gemakkelijker te behappen door je blender.
  2. Schil vervolgens de banaan en breek deze in stukken. Voeg de banaan toe aan de courgette.
  3. Snijd de appel in vieren. Verwijder de delen van het klokhuis uit de partjes. Voeg de partjes vervolgens toe aan de courgette en de banaan.
  4. Pluk de blaadjes munt los van de steeltje. Voeg deze als laatste toe samen met een groot glas water.
  5. Zet de blender aan. Ik zet hem altijd eerst op de “ijsblokjes-stand”. Dat is een pulserende stand die helpt om de smoothie sneller tot een groene smoothie te maken. Zet de blender erna op de normale blend stand en blend het geheel tot een egale groene smoothie.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *