fbpx
 • Komkommer banaan druif sojamelk smoothie

Het komkommer banaan druif sojamelk smoothie recept

Komkommer banaan druif sojamelk smoothie
Komkommer banaan druif sojamelk smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan druif sojamelk smoothie
Komkommer banaan druif sojamelk smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
 • 1 stuk bananen
 • 250 gram blauwe druiven
 • 1 stuk komkommer
 • 200 ml sojamelk
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de komkommer in stukken en doe deze in de blender.
 2. Schil de banaan en breek het vruchtvlees doormidden. Voeg deze toe aan de komkommer.
 3. Pluk de blauwe druiven van de takjes en voeg deze toe aan de komkommer en de banaan.
 4. Voeg als laatste de sojamelk toe.
 5. Blend het geheel tot een egale komkommer banaan druif sojamelk smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het komkommer banaan druif sojamelk smoothie recept

Deze komkommer banaan druif sojamelk smoothie is weer zo’n lekkere simpele en zoete groene smoothie. Zoet, maar geen snelle stijging van je bloedsuikerspiegel 👍 .

Het eten van veel koolhydraten/suikers in korte tijd kan ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel ineens heel snel stijgt. Dat heeft als nadeel dat hij erna ook weer snel daalt tot onder het normale niveau. Dat is het moment dat je ineens weer trek krijgt in iets zoets. Zo’n snelle stijging en daling van je bloedsuikerspiegel veroorzaakt niet alleen snaaigedrag, maar veroorzaakt ook een verhoogde vetopslag. Kortom, een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel kun je maar beter voorkomen.

Ondank dat er best wel wat koolhydraten/suikers in deze groene smoothie zitten, dankzij de banaan en de druiven, stijgt je bloedsuikerspiegel niet snel. Dit komt doordat de hoeveelheid koolhydraten/suikers relatief gezien nog steeds klein is en je niet alleen het sap van het fruit drinkt, maar eigenlijk gewoon de gehele vrucht. Daardoor krijg je ook de vezels van het fruit binnen en die zorgen ervoor dat de koolhydraten/suikers minder snel worden opgenomen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Daarbij zorgen de komkommer en de sojamelk er ook nog eens extra voor dat de suikeropname wordt afgeremd door de extra vezels, eiwitten en vetten.

Tip! Ik kies altijd voor ongezoete sojamelk. Niet dat ik nu zo anti suiker ben, maar we krijgen er in de regel genoeg van binnen en dat is wel een probleem. Dus wanneer je de kans hebt om toegevoegde suiker te vermijden? Doe het dan ook. Het scheelt in dit geval toch al weer snel 2 gram suiker per 100 ml sojamelk en de smoothie is toch al zoet genoeg.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

2017-03-27T15:54:44+00:00Groene Smoothies|

2 Comments

 1. Marijke 4 april 2017 om 21:32 - Antwoorden

  Carlo, omdat ik schildklierpatient ben wordt het gebruik van soja afgeraden.
  Denk je dat ik deze smoothie (en andere met soujayoghurt en dergelijke) toch kan maken omdat de hoeveelheid bijvoorbeeld gering is?
  En zo niet waar kan ik het dano het beste door vervangen?
  Ik ben benieuwd!

  • Carlo 5 april 2017 om 09:11 - Antwoorden

   Hi Marijke,

   Hier mag ik je niet zo maar in adviseren. Dat kun je het beste met de behandelend arts overleggen, die kent jouw persoonlijke situatie het beste.

   Alternatieven voor sojamelk of -yoghurt zijn er wel genoeg. In plaats van sojamelk kun je ook kiezen voor amandelmelk of gewone melk bijvoorbeeld. Dat maakt qua smaak helemaal niet zoveel uit.

   In plaats van sojayoghurt die ik soms ook wel in smoothies gebruik kun je ook kiezen voor gewone yoghurt of yoghurt van schapenmelk bijvoorbeeld. Ook dat ligt nog best dicht bij elkaar qua smaak. Natuurlijk smaakt het wel wat anders, maar zeker net zo lekker!

   Kun je hier wat mee?

   En met gezonde groeten natuurlijk,

   Carlo

Geef een reactie