Komkommer paprika sinaasappel gember smoothie
Spread the love!

Over de komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie

Deze komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie is een lekkere frisse zomerse groene smoothie. Dit keer weer eentje zonder banaan of avocado.

Onopgemerkt maakte ik de laatste tijd nieuwe groene smoothie recepten waar vaak banaan in zat. Banaan is natuurlijk niet alleen lekker, maar het is ook nog eens een van de weinige vruchten zorgt voor het bindende effect van de smoothie. Dat maakt een banaan, net als een avocado, een fijn product om mee te werken. Beide geven een beetje dat romige effect.

Dat heeft deze komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie dus niet. Maar, variatie is belangrijk! Deze is misschien dan wel wat wateriger, maar zeker niet minder lekker 😀 .

Ik heb deze groene smoothie zo samengesteld dat hij toch een licht zoetje heeft en een lekkere kokos sinaasappel gember byte. Dat zorgt voor dat zomerse frisse gevoel.

Die gember zorgt trouwens niet alleen voor die byte, maar het maakt de smoothie natuurlijk ook weer nóg gezonder.

Ik zou zeggen, test hem zelf. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie recept

Komkommer paprika sinaasappel gember smoothie
Komkommer paprika sinaasappel gember smoothie
Stemmen: 10
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer paprika sinaasappel gember smoothie
Komkommer paprika sinaasappel gember smoothie
Stemmen: 10
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in grove stukken en doe deze in de blender.
  2. Snijd de paprika door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd deze ook in grove stukken.
  3. Schil de sinaasappel. Controleer de partjes op pitten. Als die er in zitten, verwijder deze dan. Voeg de partjes toe aan de komkommer en de paprika.
  4. Rasp een stukje gember totdat je een theelepel geraspte gember hebt. Voeg dit ook toe.
  5. Voeg als laatste het kokoswater toe. Normaal gaat er meer (kokos)water in een een groene smoothie maar nu heb je alleen maar producten die van zichzelf al veel vocht bevatten. Vandaar dat er dit keer wat minder in deze groene smoothie gaat.
  6. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie. Laat de blender iets langer draaien dan normaal. Dan blend je ook de schil van de paprika goed.
  7. Klaar is je komkommer paprika sinaasappel gember smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. ik heb dit recept met een paar aanpassingen gemaakt.in plaats van sinaasappel citroen en ipv kokosmelk een lepel kokosschaafsel. Dit was ook erg lekker. Bedankt weer voor je leuke gezonde recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *