Over de komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie
Deze komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie is een lekkere frisse zomerse groene smoothie. Dit keer weer eentje zonder banaan of avocado.
Onopgemerkt maakte ik de laatste tijd nieuwe groene smoothie recepten waar vaak banaan in zat. Banaan is natuurlijk niet alleen lekker, maar het is ook nog eens een van de weinige vruchten zorgt voor het bindende effect van de smoothie. Dat maakt een banaan, net als een avocado, een fijn product om mee te werken. Beide geven een beetje dat romige effect.
Dat heeft deze komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie dus niet. Maar, variatie is belangrijk! Deze is misschien dan wel wat wateriger, maar zeker niet minder lekker đ .
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek âAfvallen is k*tâ
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ă©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Ik heb deze groene smoothie zo samengesteld dat hij toch een licht zoetje heeft en een lekkere kokos sinaasappel gember byte. Dat zorgt voor dat zomerse frisse gevoel.
Die gember zorgt trouwens niet alleen voor die byte, maar het maakt de smoothie natuurlijk ook weer nĂłg gezonder.
Ik zou zeggen, test hem zelf. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Het komkommer paprika sinaasappel gember kokos smoothie recept
- 1 theelepel geraspte gember
- 200 ml kokoswater
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk paprika
- 1 stuk sinaasappel
- Snijd de komkommer in grove stukken en doe deze in de blender.
- Snijd de paprika door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd deze ook in grove stukken.
- Schil de sinaasappel. Controleer de partjes op pitten. Als die er in zitten, verwijder deze dan. Voeg de partjes toe aan de komkommer en de paprika.
- Rasp een stukje gember totdat je een theelepel geraspte gember hebt. Voeg dit ook toe.
- Voeg als laatste het kokoswater toe. Normaal gaat er meer (kokos)water in een een groene smoothie maar nu heb je alleen maar producten die van zichzelf al veel vocht bevatten. Vandaar dat er dit keer wat minder in deze groene smoothie gaat.
- Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie. Laat de blender iets langer draaien dan normaal. Dan blend je ook de schil van de paprika goed.
- Klaar is je komkommer paprika sinaasappel gember smoothie.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
ik heb dit recept met een paar aanpassingen gemaakt.in plaats van sinaasappel citroen en ipv kokosmelk een lepel kokosschaafsel. Dit was ook erg lekker. Bedankt weer voor je leuke gezonde recepten
Ook een leuke tip om de kokosmelk te vervangen door wat kokosschaafsel. Dankjewel ook voor het leuke berichtje!