Komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie
Spread the love!

Over het komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie recept

Deze komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie doet me terugdenken aan een vakantie in Mexico. We zaten toen aan het strand in Tulum. We gingen daar elke ochtend ontbijten bij het luxe hotel naast ons appartement. Wat een luxe was dat en ze hadden daar toen al smoothies. Toen was ik nog niet eens met Supersnel Gezond bezig. Help, wat vliegt de tijd! 🙈

Het was april 2007 en ik kan het me nog goed herinneren. Nu was de plek ook best indrukwekkend mooi. Kijk zelf maar even:

Mexico Tulum

Mexico Tulum

 

Ultieme tip? Maak de smoothie en geniet van deze twee plaatjes. Sluit af en toe je ogen en hoor de zee en voel de warmte en het verkoelende briesje. Haal eens diep adem, blaas uit en ontspan. Cheers!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie recept

Komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie
Komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie
Stemmen: 5
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie
Komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie
Stemmen: 5
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de komkommer in dikke plakken en doe de komkommer in de blender.
 2. Schil de banaan en voeg het vruchtvlees toe aan de komkommer.
 3. Voeg de stukje ananas toe.
 4. Pluk de blaadjes munt van de takjes en voeg de blaadjes munt toe.
 5. Voeg als laatste de sojamelk toe.
 6. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale komkommer banaan ananas sojamelk munt smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. lekkere smoothie, ook zonder ananas nog een vraagje ook…je kan best geen aardappelen met eiwitten eten, maar mag je bvb in de plaats maïs eten ?

  1. In het boek ‘In balance for life’ staat een tip: combineer géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten). Er blijkt echter géén overduidelijk wetenschappelijk bewijs voor deze tip, toch zijn er mensen die aangeven zich er beter bij te voelen. In de regel combineer ik deze twee niet, maar soms wel. Zie bijvoorbeeld: https://supersnelgezond.nl/lord-love-a-duck/.

   Als antwoord op je vraag: kun je in plaats van aardappelen dan ook kiezen voor mais? Dat kan. Mais bevat de helft minder zetmeel dan aardappel en tot zo’n 75% minder zetmeel dan bijvoorbeeld pasta. Mais is dus zeker niet rijk aan zetmeel vergeleken bij andere voedingsmiddelen die wel veel zetmeel bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *