Biet komkommer appel bleekselderij smoothie
Spread the love!

Over het biet komkommer appel bleekselderij smoothie recept

Deze rode biet komkommer appel bleekselderij smoothie dronk ik voor het eerst als sapje. Natuurlijk is hij als smoothie net zo lekker en nog gezonder ook! 🙂

Vaak krijgen dit soort groene smoothies de meest fancy namen zoals:

 • Detox smoothie;
 • Sportprestatie verhogende smoothie;
 • Vochtafdrijvende smoothie;
 • Etc.

Zit altijd wel een kern van waarheid in. Stel dat ik deze smoothie de “Vochtafdrijvende smoothie” had genoemd. Of misschien wel de “Slank in 1 dag smoothie”, want wie vocht vasthoudt kan heel snel “afvallen” wanneer dat vocht het lichaam verlaat. Dan klopt het nog enigszins ook.

Bleekselderij bevat veel kalium en kalium werkt vochtafdrijvend. Daar zit de “kern van waarheid”, maar van 1,5 stengel bleekselderij raak je echt niet ineens een paar liter vocht kwijt dat je vasthoudt. Zeker niet wanneer je de rest van de dag (zwaar) bewerkt voedsel eet dat rijk is aan zout. Zout bevat veel natrium en dat zorgt er weer voor dat je vocht vasthoudt.

Het gaat dus om je totale eetpatroon. Niet van 1 dag, het gaat om wat je “by default” eet. Ofwel, wat je zo’n 80% van de tijd eet. Dat bepaalt het effect. En ja, gezond eten kan heel erg veel goeds doen. Het kan je sportprestaties verbeteren, het kan je helpen afvallen, het kan je mentaal sterker laten voelen, etc. Daarom promoot ik ook een gezond eetpatroon.

De succesverhalen die je kunt terugvinden op deze site spreken voor zich.

Het klinkt dan misschien niet zo sexy, maar ik noem mijn groene smoothies dus gewoon bij hun naam. De “biet komkommer appel bleekselderij smoothie” in dit geval. Lekker makkelijk, weet je direct wat er aan ingrediënten in gaat 😉 . Ik zou de site eigenlijk “Suppersimpel Snel en Gezond” moeten noemen 😀 .

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het biet komkommer appel bleekselderij smoothie recept

Biet komkommer appel bleekselderij smoothie
Biet komkommer appel bleekselederij smoothie
Stemmen: 16
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet komkommer appel bleekselderij smoothie
Biet komkommer appel bleekselederij smoothie
Stemmen: 16
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe de rode biet in de blender.
 2. Snijd de komkommer in stukken en voeg die toe aan de rode biet.
 3. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Voeg de appel toe aan de komkommer en de rode biet.
 4. Was de stengels bleekselderij altijd goed af. Breek vervolgens voorzichtig een klein stukje van de onderkant af en trek de "draden" los van de schil (zie ook het filmpje bij dit recept).
 5. Voeg als laatste het water toe.
 6. Zet de blender op de pulsestand totdat alles stukgehakt is. Zet vervolgens de blender op de smoothie stand.
 7. Gezien er relatief weinig water bij gaat, laat de smoothie wat langer draaien om toch een mooi egale vloeibare smoothie te creëren.
 8. Klaar is je rode biet komkommer appel bleekselderij smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Erg vreemd, ik ben dol op bleekselderij, rode bieten, komkommer en appel, maar werd hier een beetje misselijk van…..ik ga snel een andere proberen. Wel super bedankt voor de vele ideeën!!! Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *