Laat je niet gek maken
Spread the love!

DHMO is schadelijk voor onze gezondheid

DHMO (dihydrogen monoxide) wordt vaak gebruikt als oplosmiddel in de chemische industrie, bijvoorbeeld bij de productie van piepschuim en bestrijdingsmiddelen. Het wordt gebruikt om kerncentrales te koelen en het zit in vlamvertragers.

Het is al reeds in hoge concentraties aangetroffen in ons milieu, bij terminale kankerpatiënten en in diverse voedingsmiddelen!!!

Het is kleur-, geur- en smaakloos. Elk jaar sterven aanzienlijke aantallen mensen aan het inademen van slechts kleine hoeveelheden DHMO. Toch willen overheden het gebruik niet verbieden. Ook de media negeert het risico van DHMO compleet 😡.

Zie hier de bron met de wetenschappelijke onderbouwing: http://dhmo.org/.

Grapje, toch? Nee.

Het stukje over DHMO klopt volledig, er is geen woord gelogen. Toch is angst voor DHMO onterecht.

Lees het vorige stukje eens terug met de wetenschap dat dihydrogen monoxide (DHMO) de chemische naam is voor…. water 😄. Serieus, lees het stukje even terug met op basis van deze informatie.

Grappig hè? Omdat je verregaande kennis hebt over water herken je het gevaar, maar vind je het nog angstaanjagend? De tekst is niet veranderd, je hebt alleen geleerd dat DHMO staat voor water.

Heel erg veel onzin…

Zo’n 150 nieuwsfeiten en media-uitspraken liep de Volkskrant het afgelopen jaar na in hun halfwekelijkse rubriek “Klopt Dit Wel”. Uiteindelijk bleken maar 13 berichten te kloppen. Oeps! 😳

Angst en sensatie verkoopt

Dan hebben we het nog over nieuwsberichten, niet eens over websites en Facebookpagina’s die door hebben dat angstaanjagende berichten meer bezoekers trekken (lees: meer geld opleveren). Die maken er helemaal een potje van 😢.

Hoe kan dat dan toch?

Door je kennis over water kun je het geschetste “potentieel gevaar” vertalen naar het “werkelijk risico“.

Er worden dus heel veel angstaanjagende berichten geschreven die alleen maar gaan over het potentiële gevaar. Net als met het voorbeeld van water, bestaat er ook echt een potentieel gevaar. Toch is het niet iets om je druk over te maken. Het werkelijk risico is verwaarloosbaar klein.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Heb je voldoende kennis van het onderwerp? Dan is het makkelijk om het werkelijke risico in te schatten.

Laat je niet gek maken

Laat je dus niet gek maken door angstaanjagende berichten. Het leidt enorm af van de zaken waar wel écht grote winst is te behalen!

Ik weet bijna zeker dat je vanaf nu die angstaanjagende berichten direct kunt herkennen. Leer meer over het onderwerp of negeer die rare berichten rondom “schokkende waarheden” met een gerust hart ❤️.

Maak gezonde keuzes

Gezonde keuzes maken is sowieso veel gemakkelijker dan je nu misschien denkt. Hier leg uit waarom: NOODOPROEP: stop het geneuzel in de marge!

#stophetgeneuzelindemarge

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is.

Deel het artikel gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

 

 

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *