Hollywood in de ban van het Alkaline dieet
Spread the love!

Is het Alkine dieet echt zo strikt?

Volgens nu.nl zijn beroemdheden als Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston en Victoria Beckham fan van gezonde recepten binnen het Alkaline dieet.

De tekst op nu.nl overdrijft een beetje met termen als “strikte regime bant” en “verboden”. Het alkalische / alkaline dieet is echter veel simpeler en logischer, daarom noem ik het ook geen alkalische / alkaline dieet, maar een alkalische / alkaline eetpatroon. Op deze site vind je een super verzameling gezonde recepten die passen binnen het eetpatroon.

Is het Alkaline dieet een hype?

Is het de nieuwe hype? Welnee, de Zweedse natuurkundige Dr. Ragnar Berg publiceerde al in 1913 zijn theorie over het evenwicht tussen zuren en basen in het menselijk lichaam.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Verzuring is een normaal dagelijks proces dat voortkomt uit het verbranden van ons voedsel. De energie die vrijkomt tijdens verbranding gebruiken we, wat overblijft zijn (zure)afvalstoffen. Ragnar Berg, de Zweedse natuurkundige en grondlegger van dit zuur-base principe had als stelregel: “Eet 4 maal zoveel aardappelen, groenten en fruit als het totaalgewicht van alle andere levensmiddelen bij elkaar, eet daarvan minstens 50% rauw”. Dit is in de loop der tijd door verschillende mensen verder uitgedacht. Daarom wordt dit eetpatroon ook wel het zuur base dieet genoemd in plaats van het alkalische / alkaline dieet.

Alkaline dieet
Alkaline dieet recepten snel klaar

Meer informatie over het Alkaline dieet

Mocht je niet alleen geïnteresseerd zijn in de gezonde recepten, maar meer willen weten? Dan kun je natuurlijk op deze website veel meer informatie vinden. Helemaal bovenaan deze site staan in het licht grijs wat links naar extra informatie, zoals de zuur-base tabel die zeer bepalend is voor het alkalische / alkaline dieet.

Verder wens ik je veel plezier met het maken en eten van de gezonde snelle recepten die je hier op deze website kunt vinden. Ik hoop dat je los van wat het met je gewicht doet, er vooral meer energie door krijgt en meer weerstand.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Waarschijnlijk niet de juiste plaats voor dit bericht, ik zocht contactgegevens, maar niet gevonden, heb ook geen facebook trouwens.

    Ik heb serieuze huidproblemen, extreem rode gezichtshuid, heeft u daar ervaringen mee of misschien wat tips ?

    Bij voorbaat dank, met vr. gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *