Broccoli banaan en ananas smoothie
Spread the love!

Over de broccoli banaan en ananas smoothie

Welnu, het heeft even geduurd… maar dan heb je ook wat *smile*. Eindelijk heb ik een smoothie gevonden die broccoli bevat en ook lekker is, de broccoli banaan en ananas smoothie!

Broccoli is namelijk de groene krachtpatser. Op heel veel lijstjes verschijnt broccoli op nummer 1 als meest gezonde groente. Verder hebben onderzoekers aan de Universiteit van Californië – Berkeley ontdekt dat bepaalde bestanddelen van broccoli (indolen, glucosinolaten) het lichaam tegen kanker schijnen te verdedigen (Wat zegt Wikipedia over Broccoli).

Genoeg redenen dus om broccoli wat vaker te eten. Vandaar mijn zoektocht naar een smoothie met broccoli en deze zoektocht heb ik zojuist succesvol afgerond en het is dus de broccoli banaan en ananas smoothie geworden.

In theorie kun je ook een blikje ananas erin doen, met siroop en al, in plaats van verse ananas. Dat zal de smoothie nog zoeter maken. Echter blijft verse ananas (mijn persoonlijke mening) lekkerder en gezonder.

Het broccoli banaan en ananas smoothie recept

Broccoli banaan en ananas smoothie
Broccoli banaan en ananas smoothie
Stemmen: 19
Score: 3.47
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccoli banaan en ananas smoothie
Broccoli banaan en ananas smoothie
Stemmen: 19
Score: 3.47
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe eerst de verse ananas in de blender.
 2. Snijd de roosjes los van de stronk en doe de roosjes in de blender. Ik zet altijd de blender dat even op de weegschaal om zo gemakkelijk 200 gram broccoli af te kunnen wegen.
 3. Schil de banaan en doe deze er ook bij.
 4. Als het grote glas ijskoud water, of water met ijsklontjes en blenden maar.
 5. Mijn persoonlijke voorkeur: blend het geheel langdurig en op hoge snelheid. Op die manier slaan ook de korreltjes stuk van de broccoli en dat vind ikzelf lekkerder.
 6. Help ook mee om Nederland het gezondste land van de wereld te maken. Deel dit gezonde groene smoothie recept met familie, vrienden, kennissen, collega’s, etc. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de social media knoppen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

18 Commentaar

 1. Simpel,origineel en heerlijk recept. Tip: ik gooi altijd rijpe bananen geschild in de vriezer in een zakje. Heb een hele zak vol – zorg wel dat tijdens vriezen ze niet teveel tegen elkaar liggen. Eenmaal gevroren kan dit wel. Dan heb je geen ijsklontjes nodig. Een paar eetlepels yoghurt erbij doet ook wonderen (en gezond).

  1. Klopt, dat heeft te maken met de boodschappenlijst generator. Met “1 stuk” bedoel ik inderdaad “1 hele” van iets. Groetjes, Carlo

 2. Ik gebruik de stronkjes van brocoli gewoon rauw net als de roosje.
  Schil de stronkjes en sij het in de lengte door en dan nog kleine stukjes.alles wordt lekker fijn.

 3. Kun je ook de stronk van de broccoli gebruiken?
  En als dat kan, moet de stronk dan eerst kort koken en dan lang in de blender?

  1. De stronk kun je inderdaad ook eten. Die is wel wat harder dan de roosjes. Eerst even kort koken/stomen en dan af laten koelen in koud water, is inderdaad een oplossing.

 4. is dit als tussendoortje of meer als maaltijd?
  Hoe kan ik weten of ik voldoende vervang bijv. 1 boterham is…enz…wat zijn goede broodalernatieven voor de lunch (ik heb ondergewicht)

  kan je het ook invriezen?

  1. Dag Piata,

   Ikzelf ontbijt met groene smoothies.

   Hier kun je exact het verschil zien tussen een bruine boterham met kaas en een groene smoothie: https://supersnelgezond.nl/groene-smoothie-vs-boterhammen-met-kaas/

   Hier zie je alle lunch gerechten: https://supersnelgezond.nl/category/lunch/. Je kunt ze ook de avond van te voren maken. Ondergewicht kan ook komen door bepaalde tekorten. Test het eens 2 weken.

   Een smoothie invriezen doe ikzelf niet. Het kan in principe wel. Bewaar ze dan echter niet te lang want de enzymen blijven nog steeds hun werk doen. Zeker omdat de groenten en fruit niet eerst kort verhit is geweest.

   Eet en drink smakelijk! Carlo

 5. het maakte een heel groot verschil als ik natuurlijke ananassap van een blik met ananas daarin deed.
  fris en zoet, yammie! ik heb wel verse ananas gebruikt en niet die van het blik. bedankt voor een goed recept.

 6. Het lijkt me een lekker sapje, maar wat als je geen blender hebt maar een slow juicer? Kun je het dan ook maken? Banaan in de slow juicer was tot nu toe geen succes… Ik heb overigens wel een staafmixer, zou dat gaan voor de banaan?

  1. Dit recept is inderdaad bedoeld om met een blender gemaakt te worden. Op die manier krijg je ook de benodigde voedingsvezels binnen. Je zou het kunnen proberen met een staafmixer. Mocht je een blender willen aanschaffen, dan staan hier wat tips: supersnelgezond.nl/welke-blender-gebruikt-supersnel-gezond-punt-nl/

 7. Ja ook ik vid dit een mooie duidelijke site goed gemaakt. `even over de broccoli om alle onduidelijkheden weg te nemen. JE KAN hem RAUW eten/blenden maar om alle negatieve chemische reacties van je lichaam ( vlekken braken diarree ) is het het beste om deze even 1 a 2 minuten te blancheren hierbij gaat een stofje welke de allergische reacties veroorzaakt dood. De smoothie is super lekker en gezond
  SUC6 met je site

  Ronald

 8. Broccoli schijnt rauw echt niet gezond te zijn. Het advies is om broccoli kort te blancheren voordat je ‘m gebruikt. Verder een super strakke website, met erg lekkere recepten en nog gezond ook..

  1. Dag Aukje,

   Dank je wel voor je compliment!

   In verband met je vraag heb ik een diëtiste benaderd. Zij gaf aan dat je broccoli rauw kunt eten en er geen noodzaak is om hem eerst te verwarmen.

   Groetjes, Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.