Het broccoli banaan en ananas smoothie recept

Broccoli banaan en ananas smoothie
Broccoli banaan en ananas smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.27
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccoli banaan en ananas smoothie
Broccoli banaan en ananas smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.27
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst de verse ananas in de blender.
  2. Snijd de roosjes los van de stronk en doe de roosjes in de blender. Ik zet altijd de blender dat even op de weegschaal om zo gemakkelijk 200 gram broccoli af te kunnen wegen.
  3. Schil de banaan en doe deze er ook bij.
  4. Als het grote glas ijskoud water, of water met ijsklontjes en blenden maar.
  5. Mijn persoonlijke voorkeur: blend het geheel langdurig en op hoge snelheid. Op die manier slaan ook de korreltjes stuk van de broccoli en dat vind ikzelf lekkerder.
  6. Help ook mee om Nederland het gezondste land van de wereld te maken. Deel dit gezonde groene smoothie recept met familie, vrienden, kennissen, collega’s, etc. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de social media knoppen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de broccoli banaan en ananas smoothie

Welnu, het heeft even geduurd… maar dan heb je ook wat *smile*. Eindelijk heb ik een smoothie gevonden die broccoli bevat en ook lekker is, de broccoli banaan en ananas smoothie!

Broccoli is namelijk de groene krachtpatser. Op heel veel lijstjes verschijnt broccoli op nummer 1 als meest gezonde groente. Verder hebben onderzoekers aan de Universiteit van Californië – Berkeley ontdekt dat bepaalde bestanddelen van broccoli (indolen, glucosinolaten) het lichaam tegen kanker schijnen te verdedigen (Wat zegt Wikipedia over Broccoli).

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Genoeg redenen dus om broccoli wat vaker te eten. Vandaar mijn zoektocht naar een smoothie met broccoli en deze zoektocht heb ik zojuist succesvol afgerond en het is dus de broccoli banaan en ananas smoothie geworden.

In theorie kun je ook een blikje ananas erin doen, met siroop en al, in plaats van verse ananas. Dat zal de smoothie nog zoeter maken. Echter blijft verse ananas (mijn persoonlijke mening) lekkerder en gezonder.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.