Courgette banaan nectarine smoothie
Spread the love!

Over de courgette banaan nectarine smoothie

Groene smoothies zijn echt super simpel te maken en erg lekker. Ook deze courgette banaan nectarine smoothie is weer een heerlijke groene smoothie.

Deze groene smoothie is ook ideaal voor mensen die net beginnen met groene smoothies. Hij smaakt namelijk romig en lekker zoet door de banaan en de nectarines. Kies wel voor lekker rijpe zoete nectarines, anders heeft de groene smoothie wat weinig smaak.

Een courgette is ook echt een ideale basis voor een groene smoothie. De courgette heeft in een groene smoothie een beetje hetzelfde effect als een komkommer. Het maakt de groene smoothie lekker licht en overheerst niet qua smaak. Een courgette bestaat net als een komkommer voor meer dan 90% uit vocht. Wel bevat de courgette iets meer mineralen en vitaminen dan een komkommer. Gek genoeg bevatten ze allebei wel evenveel vezels per 100 gram. Het grootste verschil zit hem in de hoeveelheid vitamine B en C. Daar wint de courgette. De komkommer verslaat eigenlijk alleen de courgette op het gebied van de vitamine K. Een courgette bevat 3,3 microgram vitamine K per 100 gram en een komkommer bevat 20,9 microgram per 100 gram. Deze vitamine is nodig voor een goede bloedstolling. In Nederland wordt geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aangehouden.

Het courgette banaan nectarine smoothie recept

Courgette banaan nectarine smoothie
Courgette banaan nectarine smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan nectarine smoothie
Courgette banaan nectarine smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Was de courgette goed af en snijd deze in dikke plakken. Doe de courgette vervolgens in de blender.
  2. Schil de banaan en doe het vruchtvlees van de banaan ook in de blender.
  3. Ontpit de twee nectarines. Doe vervolgens het vruchtvlees van de nectarines ook in de blender bij de courgette en banaan.
  4. Voeg als laatste een groot glas water toe en zet de blender eerst op de ijsblokjesstand. Nadat alles in stukjes is gehakt, kun je de blender op de normale (smoothie) stand zetten. Blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je courgette banaan nectarine smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *