Pompoen mango sinaasappel smoothie
Spread the love!

Over het pompoen mango sinaasappel smoothie recept

Deze pompoen mango sinaasappel smoothie heb ik samengesteld na een tip van Anika. Ik ontving de tip via het contactformulier. Dit bleek een gouden tip! 😃 Oh, oh, oh, wat is deze smoothie lekker!

Aanvullend gaf ze nog als tip mee om wel een hele sinaasappel te gebruiken in plaats van sinaasappelsap. Dat is een supertip, want op die manier krijg je namelijk ook de vezels van de sinaasappel binnen. Die zorgen ervoor dat de suiker uit de sinaasappel langzamer wordt opgenomen door je lichaam en dat helpt een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel voorkomen. En dat is iets goeds!

Een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel heeft namelijk als nadeel dat deze ook weer snel daalt, tot onder het normale niveau. Dat is het moment dat mensen ook wel als after-lunch-dip of after-diner-dip ervaren. Dit zorgt niet alleen voor een verhoogde vetopslag, maar ook voor snaaigedrag. Kiezen voor de hele sinaasappel is dus een hele goede keuze.

Sinaasappelsap valt overigens ook in de categorie “vrije suikers”, net als cola. Nu is sinaasappelsap wel weer iets gezonder dan cola. In cola zitten nauwelijks vitaminen en mineralen, dit in tegenstelling tot in sinaasappelsap. Toch bevat sinaasappelsap bijna net zoveel suiker als cola en daarom is het drinken van sinaasappelsap toch af te raden. Je kunt fruit beter eten dan drinken.

Maar Carlo, nu drinken we het toch ook? Ja, dat klopt. Maar we “drinken” de hele vrucht en niet alleen het sap. Het fruit is alleen al voorgekauwd. Dat is verschil nummer 1. Had ik, in plaats van de sinaasappel en het water, gekozen voor 450 ml sinaasappelsap, dan was deze smoothie ineens een enorme suikerbom geworden. Je gebruikt dan namelijk het sap van een aantal sinaasappelen in plaats van slechts één sinaasappel. Dus je voegt heel veel suiker toe. Door te kiezen voor slechts één sinaasappel met water, beperk je de suikerinname enorm. Dat is verschil nummer 2.

Je kan dus met een gerust hart genieten van deze supergezonde en overheerlijke pompoen mango sinaasappel smoothie! 😍👍

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het pompoen mango sinaasappel smoothie recept

Pompoen mango sinaasappel smoothie
Pompoen mango sinaasappel smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoen mango sinaasappel smoothie
Pompoen mango sinaasappel smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Gebruik wat je over hebt van een ander recept met pompoen of kook de pompoen de avond van tevoren gaar in zo'n 12-14 minuten. Bewaar de pompoen in een bakje in de koelkast.
 2. Doe de koude pompoen in de blender.
 3. Schil de mango en doe het vruchtvlees bij de pompoen.
 4. Schil de sinaasappel. Controleer de partjes op pitjes en verwijder de pitjes indien aanwezig. Voeg de sinaasappel toe aan de pompoen en de mango.
 5. Voeg het water toe.
 6. Voeg de speculaaskruiden toe.
 7. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
 8. Klaar is je pompoen mango sinaasappel smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Carlo ik had nog niet een reactie op mijn idee gegeven van mijn resten hartige pompoen wat ik zou proberen nu ik moet je zeggen hij was zelfs overheerlijk !! Zeker in de winter denk ik zalig!!

 2. Ik heb pompoen in de koelkast wat ik over had van voorraad voor soep met beetje bleekselderij en een sjalot met kerrie
  Ik ga dat denk ik erbij proberen wordt het een hartige smoothie geen speculaas kruiden natuurlijk en iets minder water?

  1. Klinkt lekker, dan wordt het een soort koude soep. De speculaaskruiden weglaten is dan inderdaad een goed idee. Wat minder water kan. Mocht de smoothie te dik worden, dan kun je altijd nog een beetje extra toevoegen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *