Het spinazie banaan mango kokosmelk smoothie recept

Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Stemmen: 18
Score: 4.06
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Stemmen: 18
Score: 4.06
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst de 150 ml Fair Trade Original Kokosmelk en de 150 ml water in de blender.
  2. Voeg dan de 200 gram spinazie toe en zet de blender aan. Vaak plakt de spinazie dan tegen de wand aan. Ik gebruik dan de “roerstaaf” die bij de blender hoort om het geheel toch goed te kunnen blenden. Je kunt er ook voor kiezen om de spinazie in delen te blenden.
  3. Voeg dan de banaan en de mango toe. Zet de blender op de pulse stand en blend het geheel tot een egale smoothie.
  4. Klaar is je spinazie banaan mango kokosmelk smoothie!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazie banaan mango kokosmelk smoothie

Deze spinazie banaan mango kokosmelk smoothie is echt een flink ontbijt. Dat komt door de kokosmelk die, naast de groente en het fruit, behoorlijk vult.

Ik kwam op het idee voor deze smoothie, omdat ik nog wat kokosmelk overhad van dit recept: “Boerenkool met tomaat en cannellinibonen“. Daar schrijf ik ook nog een stuk over kokosmelk en hoe het nu zit met verzadigd vet bijvoorbeeld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wat ik daar niet beschrijf is dat kokosmelk in een smoothie een extra verzadigend gevoel geeft. Ik kies er wel voor om slechts 150 ml kokosmelk te gebruiken en deze aan te lengen met 150 ml water. Verzadigd vet is niet slecht, maar alles met mate. Dat geldt dus ook voor de hoeveelheid kokosmelk. Wanneer je het Alkaline eetpatroon volgt dat achter elk recept op Supersnel Gezond zit, hoef je je niet druk te maken dat je te veel verzadigd vet binnenkrijgt. De gemiddelde Nederlander krijgt wel te veel binnen, maar dat komt door te veel vlees, chocola, koek, gebakt, etc. Daar zit veel verzadigd vet in en dat zijn allemaal dingen die je met mate eet wanneer je het Alkaline eetpatroon volgt.

Kokosmelk is trouwens niet het vocht dat in de kokosnoot zit. Dat heet namelijk gewoon kokoswater. De kokosmelk wordt gemaakt door het geraspte witte vruchtvlees van de kokosnoot te mengen en te kneden met water. Daarna wordt het mengsel uitgeknepen en ontstaat er kokosroom, oftewel santen. Als je het proces herhaalt en het mengsel weer uitknijpt, krijg je kokosmelk.

Voor dit recept gebruik ik 150 ml kokosmelk van Fair Trade Original Kokosmelk. Daar zitten namelijk zo min mogelijk toevoegingen in.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.