Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Spread the love!

Over de spinazie banaan mango kokosmelk smoothie

Deze spinazie banaan mango kokosmelk smoothie is echt een flink ontbijt. Dat komt door de kokosmelk die, naast de groente en het fruit, behoorlijk vult.

Ik kwam op het idee voor deze smoothie, omdat ik nog wat kokosmelk overhad van dit recept: “Boerenkool met tomaat en cannellinibonen“. Daar schrijf ik ook nog een stuk over kokosmelk en hoe het nu zit met verzadigd vet bijvoorbeeld.

Wat ik daar niet beschrijf is dat kokosmelk in een smoothie een extra verzadigend gevoel geeft. Ik kies er wel voor om slechts 150 ml kokosmelk te gebruiken en deze aan te lengen met 150 ml water. Verzadigd vet is niet slecht, maar alles met mate. Dat geldt dus ook voor de hoeveelheid kokosmelk. Wanneer je het Alkaline eetpatroon volgt dat achter elk recept op Supersnel Gezond zit, hoef je je niet druk te maken dat je te veel verzadigd vet binnenkrijgt. De gemiddelde Nederlander krijgt wel te veel binnen, maar dat komt door te veel vlees, chocola, koek, gebakt, etc. Daar zit veel verzadigd vet in en dat zijn allemaal dingen die je met mate eet wanneer je het Alkaline eetpatroon volgt.

Kokosmelk is trouwens niet het vocht dat in de kokosnoot zit. Dat heet namelijk gewoon kokoswater. De kokosmelk wordt gemaakt door het geraspte witte vruchtvlees van de kokosnoot te mengen en te kneden met water. Daarna wordt het mengsel uitgeknepen en ontstaat er kokosroom, oftewel santen. Als je het proces herhaalt en het mengsel weer uitknijpt, krijg je kokosmelk.

Voor dit recept gebruik ik 150 ml kokosmelk van Fair Trade Original Kokosmelk. Daar zitten namelijk zo min mogelijk toevoegingen in.

Het spinazie banaan mango kokosmelk smoothie recept

Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Stemmen: 28
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Spinazie banaan mango kokosmelk smoothie
Stemmen: 28
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe eerst de 150 ml Fair Trade Original Kokosmelk en de 150 ml water in de blender.
 2. Voeg dan de 200 gram spinazie toe en zet de blender aan. Vaak plakt de spinazie dan tegen de wand aan. Ik gebruik dan de “roerstaaf” die bij de blender hoort om het geheel toch goed te kunnen blenden. Je kunt er ook voor kiezen om de spinazie in delen te blenden.
 3. Voeg dan de banaan en de mango toe. Zet de blender op de pulse stand en blend het geheel tot een egale smoothie.
 4. Klaar is je spinazie banaan mango kokosmelk smoothie!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

22 Commentaar

  1. Ikzelf geef altijd de voorkeur aan vers, maar je kunt smoothies ook prima bewaren. Je kunt een smoothie de avond van te voren maken en dan ‘s ochtends opdrinken. Ik bewaar een smoothie nooit langer dan 24 uur. De vijanden zijn licht, warmte en zuurstof. Bewaar een smoothie dus afgesloten (met zo min mogelijk zuurstof erbij) in de koelkast.

   Er zijn mensen die zeggen dat je een smoothie op die manier zelfs 48 uur kunt bewaren, maar ikzelf doe dat nooit.

   Je kunt smoothies inderdaad ook invriezen. Bewaar ze dan alleen niet té lang. Diepvriesgroente wordt bijvoorbeeld eerst geblancheerd (even kort verhit). Dat doodt enzymen en vervolgens loopt het proces van bederven langzamer. Dat betekent dat het bederf proces zelfs in de vriezer toch doorgaat als is het natuurlijk veel langzamer dan in de koelkast. Als je het doet, dan zou ik bijvoorbeeld voor een week lang maken en dat dan in die week opmaken.

 1. Wauw! mijn eerste groene smoothie en meteen geslaagd! Wat is deze lekker zeg! Omdat ik full-time werk en na mijn werk regelmatig naar de sportschool ga, heb ik te weinig puf om bij thuiskomst (na 20:30 uur) een maaltijd te maken – een groene smoothie is dan een super alternatief.
  Vraag: welke smoothies adviseer je mij nadat ik een heel dag in touw ben geweest, inclusief sporten?

  1. Over die vraag zijn hele boeken geschreven :-). Je vraagt eigenlijk: wat kun je het beste eten na het sporten.

   Heel kort samengevat is het handig wat koolhydraten en eiwitten te eten. Koolhydraten omdat je lichaam een “ad hoc” voorraad heeft die ingezet wordt bij (explosief) bewegen. Vooral als je buiten adem raakt. Die voorraad kun je na het sporten weer aanvullen met bijvoorbeeld een smoothie waar fruit in zit, zoals banaan bijvoorbeeld.

   Dan heb je eiwitten. Het continue vernieuwen en herstellen van beschadigd lichaamsweefsel vraagt veel eiwitten. Intensief sporten geeft ook een extra beschadiging aan spieren, vandaar dat het lichaam van sporters nog meer eiwit verbruikt. Je zou dus voor een smoothie met zuivel (ipv water) kunnen kiezen (als je daar niet intolerant voor bent). Of gewoon een smoothie nemen en 1-2 eitjes koken of toch even een zalmpje bakken bijvoorbeeld.

 2. Ziet er lekker uit maar ik heb wel een vraagje. Ik heb een keer van iemand gehoord dat groene smoothies bepaalde hoeveelheden oxaalzuur bevatten (dit zit b.v. in ongekookte spinazie) en dat je ze om die reden niet te vaak moet drinken. Hoe denk jij hierover?

  1. Elke plant heeft wel een of meerdere stofjes die minder goed voor je zijn. Van oxaalzuur tot aan nitraat. Koken lost soms het ene op, maar is dan weer nadelig voor het ander. Denk daarbij aan het verlies essentiële voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld glucosinolaten en vitamine C.

   Het klopt dus wat je schrijft. Eet niet elke dag spinazie (wel of niet in een smoothie) en blijf variëren. Dat is voor nog veel meer dingen belangrijk. Op die manier wegen de voordelen op tegen de nadelen van bijvoorbeeld oxaalzuur, nitraat, etc.

   Het alkaline eetpatroon achter Supersnel Gezond adviseert ook om die reden de helft van je groenten rauw te eten en de andere helft gekookt.

  1. Hoi Chantal, deze bevat 250 kcal pp met kokosmelk en zonder de kokosmelk zou deze 130 kcal pp bevatten. In de regel zitten ze allemaal tussen die twee waarden in. Groetjes, Carlo

 3. Wat een heerlijke smoothie! Ik wil maaltijden gaan vervangen (ontbijt en lunch) voor deze heerlijke en gezonde smoothies. Er zijn nog veel recepten die ik ga uitproberen! En hopelijk op deze manier ook nog wat kilo’s te verliezen.

  1. Hoi Kristen, fijn te horen! Ikzelf neem een smoothie als ontbijt, een salade als lunch en een avondmaaltijd. Wat je op de site ziet, is echt mijn eetpatroon. Groene smoothies bevatten relatief gezien weinig kcal, ze kunnen dus zeker bijdragen als je wat kilo’s wilt verliezen. Alleen je ontbijt vervangen door een groene smoothie zul je al merken. Daarnaast zitten ze vol essentiele voedingsstoffen, dus super gezond. Blijf wel varieren, dat is ook erg belangrijk! Ik zeg; drink smakelijk en veel succes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *