Spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie
Spread the love!

Over de spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie

Heerlijk vind ik deze spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie. Door de avocado en de lijnzaad vult hij goed en het is weer een echte groene smoothie.

In dit groene smoothie recept, pers ik de sinaasappels niet. Ik doe dat bewust. Vruchtensap bevat veel “suiker”. Ook vers geperste sinaasappelsap. Nu valt dat in een sinaasappel nog wel mee. Het sap van 2 sinaasappels laat je suikerspiegel nauwelijks stijgen. Gebruik je de partjes, dan heb je naast het sap ook nog de vezels te pakken. Vezels zorgen ervoor dat je suikerspiegel minder snel stijgt.

Daarnaast zijn vezels enorm belangrijk voor ons lichaam. Vezels hebben positieve effecten op onder andere de darmfunctie, hart en vaten en het cholesterolgehalte. Handig spul dus die vezels. Dat is ook de reden dat vegetariërs en veganisten minder last hebben van hun darmen, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterolgehalte en een schommelende bloedsuikerspiegel. Die eten bijvoorbeeld in plaats van vlees (geen vezels), meer verse groenten en fruit, peulvruchten, noten en graanproducten (wel vezels).

De dagelijkse hoeveelheid vezels is 30 gram voor vrouwen en 40 gram voor mannen. Om die reden voeg ik ook nog wat lijnzaad toe aan deze groene smoothie. Lijnzaad is ook rijk aan vezels. Met die 2 eetlepels lijnzaad krijg je al snel 2 gram vezels extra binnen naast de vezels die sowieso al in deze groene smoothie zitten. Alle kleine beetjes helpen je om die dagelijkse hoeveelheid te halen.

Je kunt het lijnzaad heel eten, maar om de voedingswaarde optimaal te benutten is het nog beter om het lijnzaad te breken. Je kunt er ook voor kiezen om gebroken lijnzaad te kopen.

Het spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie recept

Spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie
Spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie
Stemmen: 17
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie
Spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie
Stemmen: 17
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe de 200 gram spinazie in de blender. Voeg een groot glas water toe. Zet de blender vervolgens op de pulserende “ijsblokjes stand”, als je die hebt. Op die manier is je spinazie sneller fijn te hakken.
 2. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg die toe aan de spinazie.
 3. Schil de twee sinaasappels. Haal de partjes los en controleer ze op pitjes. Als een partje 1 of meer pitten heeft, verwijder deze dan eerst. Doe dan de partjes bij de spinazie en avocado.
 4. Voeg de kruiden toe, de munt en basilicum.
 5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
 6. Voeg twee eetlepels lijnzaad toe en zet de blender nog even kort aan. Op die manier roer je het lijnzaad gemakkelijk door de groene smoothie heen. Klaar is je spinazie avocado sinaasappel lijnzaad smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

14 Commentaar

  1. Hi Jennifer, Je kunt een smoothie best even bewaren. De vijanden van je smoothie zijn warmte, licht en zuurstof. Je kunt hem dan dus het beste afgesloten in de koelkast. Hoe verser, hoe beter. Dat blijft natuurlijk altijd waar. Drink smakelijk! Carlo

 1. Goedemorgen, is het niet beter om gebroken lijnzaad te nemen? Als de lijnzaad niet kapot gaat verteerd je lichaam het toch niet? Groetjes Esther

  1. Je kunt het lijnzaad heel eten, maar om de voedingswaarde optimaal te benutten is het beter om het lijnzaad te breken of gebroken te kopen. Goed punt, ik zal het ook als tip opnemen in de tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *