Veldsla komkommer peer kiwi smoothie
Spread the love!

Over het veldsla komkommer peer kiwi smoothie recept

Deze veldsla komkommer peer kiwi smoothie is een hele lichte groene smoothie. Ideaal als je de avond ervoor flink getafeld hebt. Lekker fris en gezond!

Het lekkerste is deze smoothie wanneer je een echt goed gerijpte kiwi gebruikt. Een kiwi die nog niet helemaal rijp is kan een wat zure smaak aan de smoothie geven. Een echt goed gerijpte kiwi heeft dat niet.

Ik koop vaak gewoon een voorraadje van producten die wat langer moeten liggen. Net zoals een mango, peer, avocado, etc. Dat zijn van die producten die je ook wel eetrijp kunt kopen, maar dan nog zijn die soms niet gelijk te nuttigen. Daarom koop ik dan gewoon wat van die producten en laat ze op een fruitschaal rijpen. Wel even goed in de gaten blijven houden natuurlijk 😉.

Zodra er dan iets goed rijp is, dan zoek ik op het “ingrediënt” en kijk of ik er nog iets bij moet halen. In sommige gevallen heb ik nog wel wat groenten en fruit liggen waarmee ik een lekkere combinatie kan maken.

Je kunt trouwens ook prima een keertje kiezen voor diepvriesfruit. Dat is rijp ingevroren en dat is een prima alternatief voor vers. Sommige mensen zeggen wel eens dat er niets meer aan vitamines in diepvriesfruit zit, maar dat is onzin. Het fruit is op zijn top geplukt (voordeel) en daarna even kort verhit (nadeel, daar verlies je iets). Vers fruit wordt niet op zijn top geplukt (nadeel) en daarna duurt het best lang voordat het gegeten kan worden (nadeel, daar verlies je ook iets). Het hangt er dus om.

Maar genoeg gekletst, ik ben benieuwd wat jij van deze veldsla komkommer peer kiwi smoothie vindt!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het veldsla komkommer peer kiwi smoothie recept

Veldsla komkommer peer kiwi smoothie
Veldsla komkommer peer kiwi smoothie
Stemmen: 15
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Veldsla komkommer peer kiwi smoothie
Veldsla komkommer peer kiwi smoothie
Stemmen: 15
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de veldsla in de blender.
  2. Snijd de komkommer in dikke plakken en voeg deze toe aan de veldsla.
  3. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Voeg de peer ook toe.
  4. Snijd de kiwi doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg de kiwi toe aan de rest.
  5. Voeg het water toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  6. Klaar is de veldsla komkommer peer kiwi smoothie, drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Ikheb al veel heel lekkere smoothies van deze site gemaakt, maar deze vind ik wat minder: een beetje dun en erg groen. Mogelijk dat de peer nog niet rijp en zoet genoeg was?
    Met een extra banaan is het wel prima, zowel de consistentie als de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *