Griekse salade met bloemkoolrijst
Spread the love!

Over het Griekse salade met bloemkoolrijst recept

Deze Griekse salade met bloemkoolrijst is weer enorm simpel te bereiden. Eigenlijk gewoon alles snijden wat gesneden moet worden en dan alle ingrediënten bij elkaar doen in een grote kom. Husselen en klaar! En nog lekker en gezond ook, ideaal toch?

In sommige groenten zitten van nature hele kleine hoeveelheden natuurlijke gifstoffen. Dat zijn er zo weinig dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid. De kans is klein dat je te veel natuurlijke gifstoffen binnenkrijgt. In groene/onrijpe tomaten zit de natuurlijke gifstof tomatine. Deze kun je dus beter eerst laten rijpen tot ze rood zijn. In de groene delen van aardappelen zit de natuurlijke gifstof solanine. Deze groene delen kun je niet eten en kun je het beste wegsnijden.

Sommige groenten kun je beter niet rauw eten vanwege de natuurlijke gifstoffen. Voorbeelden zijn champignons en sperziebonen. Bloemkool kun je prima rauw eten. Net als een rode/rijpe tomaat, spinazie of een wortel.

In koolsoorten, zoals bloemkool, komen glucosinolaten voor. Dit zijn plantaardige gifstoffen die voor de specifieke koolsmaak van de groente zorgen en de plant beschermen tegen vraat van insecten en larven. De gezondheidseffecten van glucosinolaten kunnen positief en negatief zijn. Glucosinolaten beschermen het lichaam tegen kankerverwekkende stoffen. Maar grote hoeveelheden glucosinolaten kunnen ervoor zorgen dat de schildklier minder goed gaat werken. Normaal gebruik van bloemkool levert geen gezondheidsproblemen op.

Kortom, bloemkool is ook een toppertje! 😍

Het Griekse salade met bloemkoolrijst recept

Griekse salade met bloemkoolrijst
Griekse salade met bloemkoolrijst
Stemmen: 33
Score: 3.27
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Griekse salade met bloemkoolrijst
Griekse salade met bloemkoolrijst
Stemmen: 33
Score: 3.27
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de rauwe bloemkoolrijst in een grote kom.
  2. Schenk hier de olijfolie bij.
  3. Hak het teentje knoflook fijn en voeg deze toe aan de bloemkoolrijst.
  4. Breng de bloemkoolrijst verder op smaak met de Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper.
  5. Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg deze toe.
  6. Snijd de rode ui in dunne halve maantjes en voeg deze toe.
  7. Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze toe.
  8. Voeg vervolgens de Taggiasche olijven toe.
  9. Snijd de feta in platte vierkante plakjes en voeg deze toe.
  10. Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is de Griekse salade met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Smakelijk recept, dank je wel! En hoe gezond KNOFLOOK ook zal/mag zijn DIE sla ik over. 👍
    en NEE, ik ben (nog) geen R O B O T

    1. Goed te horen dat het zonder knoflook ook in de smaak valt. Hahaha, gelukkig maar dat je geen robot bent, anders had dit berichtje mij nooit bereikt 😊.

    2. Salade wordt nog smakelijker als je de bloemkoolrijst even 2 minuten bakt in olijfolie krijgt daardoor een nootachtige smaak.

  2. Was heerlijk! Omdat de bloemkool opwas met brocolli rijst gedaan en een handje rozijnen toegevoegd voor iets zoets 😉

  3. Ja, die ga ik maken! Ik ben helemaal fan van bloemkoolrijst! 😀
    Dankjewel Carlo voor dit recept ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *