• Griekse salade met bloemkoolrijst

Het Griekse salade met bloemkoolrijst recept

Griekse salade met bloemkoolrijst
Griekse salade met bloemkoolrijst
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Griekse salade met bloemkoolrijst
Griekse salade met bloemkoolrijst
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de rauwe bloemkoolrijst in een grote kom.
  2. Schenk hier de olijfolie bij.
  3. Hak het teentje knoflook fijn en voeg deze toe aan de bloemkoolrijst.
  4. Breng de bloemkoolrijst verder op smaak met de Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper.
  5. Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg deze toe.
  6. Snijd de rode ui in dunne halve maantjes en voeg deze toe.
  7. Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze toe.
  8. Voeg vervolgens de Taggiasche olijven toe.
  9. Snijd de feta in platte vierkante plakjes en voeg deze toe.
  10. Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is de Griekse salade met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Griekse salade met bloemkoolrijst recept

Deze Griekse salade met bloemkoolrijst is weer enorm simpel te bereiden. Eigenlijk gewoon alles snijden wat gesneden moet worden en dan alle ingrediënten bij elkaar doen in een grote kom. Husselen en klaar! En nog lekker en gezond ook, ideaal toch?

In sommige groenten zitten van nature hele kleine hoeveelheden natuurlijke gifstoffen. Dat zijn er zo weinig dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid. De kans is klein dat je te veel natuurlijke gifstoffen binnenkrijgt. In groene/onrijpe tomaten zit de natuurlijke gifstof tomatine. Deze kun je dus beter eerst laten rijpen tot ze rood zijn. In de groene delen van aardappelen zit de natuurlijke gifstof solanine. Deze groene delen kun je niet eten en kun je het beste wegsnijden.

Sommige groenten kun je beter niet rauw eten vanwege de natuurlijke gifstoffen. Voorbeelden zijn champignons en sperziebonen. Bloemkool kun je prima rauw eten. Net als een rode/rijpe tomaat, spinazie of een wortel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In koolsoorten, zoals bloemkool, komen glucosinolaten voor. Dit zijn plantaardige gifstoffen die voor de specifieke koolsmaak van de groente zorgen en de plant beschermen tegen vraat van insecten en larven. De gezondheidseffecten van glucosinolaten kunnen positief en negatief zijn. Glucosinolaten beschermen het lichaam tegen kankerverwekkende stoffen. Maar grote hoeveelheden glucosinolaten kunnen ervoor zorgen dat de schildklier minder goed gaat werken. Normaal gebruik van bloemkool levert geen gezondheidsproblemen op.

Kortom, bloemkool is ook een toppertje! 😍

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

 

Groene smoothie iPhone app


4 Comments

  1. S 26 mei 2018 at 18:06 - Reply

    Was heerlijk! Omdat de bloemkool opwas met brocolli rijst gedaan en een handje rozijnen toegevoegd voor iets zoets 😉

    • Carlo 27 mei 2018 at 09:46 - Reply

      Goed te horen en gelijk een leuke tip. Dankjewel voor het delen.

  2. Atty Eissens 23 mei 2018 at 17:06 - Reply

    Ja, die ga ik maken! Ik ben helemaal fan van bloemkoolrijst! 😀
    Dankjewel Carlo voor dit recept ❤️

    • Carlo 24 mei 2018 at 12:28 - Reply

      Graag gedaan en eet smakelijk alvast 😃👍

Leave A Comment