Over het Griekse salade met bloemkoolrijst recept
Deze Griekse salade met bloemkoolrijst is weer enorm simpel te bereiden. Eigenlijk gewoon alles snijden wat gesneden moet worden en dan alle ingrediënten bij elkaar doen in een grote kom. Husselen en klaar! En nog lekker en gezond ook, ideaal toch?
In sommige groenten zitten van nature hele kleine hoeveelheden natuurlijke gifstoffen. Dat zijn er zo weinig dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid. De kans is klein dat je te veel natuurlijke gifstoffen binnenkrijgt. In groene/onrijpe tomaten zit de natuurlijke gifstof tomatine. Deze kun je dus beter eerst laten rijpen tot ze rood zijn. In de groene delen van aardappelen zit de natuurlijke gifstof solanine. Deze groene delen kun je niet eten en kun je het beste wegsnijden.
Sommige groenten kun je beter niet rauw eten vanwege de natuurlijke gifstoffen. Voorbeelden zijn champignons en sperziebonen. Bloemkool kun je prima rauw eten. Net als een rode/rijpe tomaat, spinazie of een wortel.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
In koolsoorten, zoals bloemkool, komen glucosinolaten voor. Dit zijn plantaardige gifstoffen die voor de specifieke koolsmaak van de groente zorgen en de plant beschermen tegen vraat van insecten en larven. De gezondheidseffecten van glucosinolaten kunnen positief en negatief zijn. Glucosinolaten beschermen het lichaam tegen kankerverwekkende stoffen. Maar grote hoeveelheden glucosinolaten kunnen ervoor zorgen dat de schildklier minder goed gaat werken. Normaal gebruik van bloemkool levert geen gezondheidsproblemen op.
Kortom, bloemkool is ook een toppertje! 😍
Het Griekse salade met bloemkoolrijst recept
- 400 gram bloemkoolrijst
- 150 gram feta
- 1 teentje knoflook
- 1/2 stuk komkommer
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode ui
- 2 eetlepels Taggiasche olijven
- 1 beetje zout
- Doe de rauwe bloemkoolrijst in een grote kom.
- Schenk hier de olijfolie bij.
- Hak het teentje knoflook fijn en voeg deze toe aan de bloemkoolrijst.
- Breng de bloemkoolrijst verder op smaak met de Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg deze toe.
- Snijd de rode ui in dunne halve maantjes en voeg deze toe.
- Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze toe.
- Voeg vervolgens de Taggiasche olijven toe.
- Snijd de feta in platte vierkante plakjes en voeg deze toe.
- Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is de Griekse salade met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Smakelijk recept, dank je wel! En hoe gezond KNOFLOOK ook zal/mag zijn DIE sla ik over. 👍
en NEE, ik ben (nog) geen R O B O T
Goed te horen dat het zonder knoflook ook in de smaak valt. Hahaha, gelukkig maar dat je geen robot bent, anders had dit berichtje mij nooit bereikt 😊.
Salade wordt nog smakelijker als je de bloemkoolrijst even 2 minuten bakt in olijfolie krijgt daardoor een nootachtige smaak.
Ook erg lekker inderdaad, dankjewel voor het delen van de tip!
Was heerlijk! Omdat de bloemkool opwas met brocolli rijst gedaan en een handje rozijnen toegevoegd voor iets zoets 😉
Goed te horen en gelijk een leuke tip. Dankjewel voor het delen.
Ja, die ga ik maken! Ik ben helemaal fan van bloemkoolrijst! 😀
Dankjewel Carlo voor dit recept ❤️
Graag gedaan en eet smakelijk alvast 😃👍