Broccoli munt soep
Spread the love!

Over broccoli munt soep

Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn of van broccoli te houden om dit lekker te vinden. Deze soep is gewoon meer dan fantastisch!

Broccoli behoort tot de koolsoorten, net als bloemkool, boerenkool, Chinese kool, koolrabi, rode kool, savooiekool, spitskool, witte kool, spruitjes en paksoi. Broccoli bevat ook veel glucosinolaten. Glucosinolaten zijn natuurlijke gifstoffen. Ze komen voor in diverse koolsoorten, broccoli, bloemkool en spruitjes. Ook in radijs of koolraap komt het voor. Ze zorgen voor de specifieke smaak van koolsoorten en beschermen deze gewassen tegen insecten en larven.

De gezondheidseffecten van glucosinolaten kunnen positief en negatief zijn. Glucosinolaten beschermen het lichaam tegen kankerverwekkende stoffen. Maar grote hoeveelheden glucosinolaten kunnen ervoor zorgen dat de schildklier minder goed gaat werken. Normaal gebruik van koolsoorten levert geen gezondheidsproblemen op.

Met dit recept geniet je dus volop van de beschermende effecten van de broccoli. Dubbelop genieten dus 😃❤.

Het broccoli munt soep recept

Broccoli munt soep
Broccoli munt soep
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccoli munt soep
Broccoli munt soep
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Ga je de bouillon maken met een blokje en water, zet dan alvast het water op zodat je die dadelijk gelijk kunt gebruiken.
  2. Snijd de ui en knoflook. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Terwijl dit warm wordt, snijd snel de broccoli en doe het ook in de pan. Zet het vuur wat zachter en laat het zo een minuut of 2 met de deksel op de pan staan. Houd het wel in de gaten zodat er niets aanbrand.
  4. Voeg na die 2 minuten de bouillon toe, doe de deksel weer op de pan en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en laat de deksel op de pan. Wacht ongeveer 3 – 5 minuten.
  5. Giet het mengsel in de blender en voeg een handje vol munt, wat zout en wat peper toe. Mix het op hoge stand totdat het goed gepureerd is.
  6. Schenk het uit in soepkommen of diepe borden.
  7. TIP Je kunt een beetje amandelmelk of soja room aan toevoegen om er een romige soep van te maken.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Alpro Soya Light Cuisine

Soortgelijke Berichten

15 Commentaar

  1. Dit is zeker verrukkelijk! In eerste instantie werd hier thuis gedacht: ‘alleen maar soep?’ totdat er halverweg gezegd werdt dat dit wel erg lekker is en ook nog eens goed vult. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *