Speltbrood met houmous en salade
Spread the love!

Over speltbrood met houmous en salade

Eigenlijk hoeft hier niet eens uitgelegd te worden wat het recept inhoud. De titel verraadt het al. Een paar heerlijke sneetjes speltbrood met supergezond beleg. Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten kiezen. Dit is in elk geval een combinatie die erg lekker is en je krijgt zo toch ook nog weer even wat groenten binnen.

Daarnaast is spelt een zeer eiwitrijke graansoort, er zit 10 tot 25% meer eiwitten in spelt dan in ieder ander commercieel geproduceerde tarwesoort. Verder bevat het veel complexe B vitaminen waaronder foliumzuur en nicotinezuur alsmede vitamine E en de mineralen ijzer, magnesium en fosfor. Plus een groot aantal hoogwaardige onverzadigde vetzuren. Supergezond dus! Maar, kies wel voor de volkoren variant.

Ben je van plan het mee te nemen naar je werkt als lunch. Kies er dan voor om de het brood alvast te besmeren met de houmous, maar doe de groente nog even in een appart boterham zakje. Op die manier blijft het lekkerder en verser.

Het speltbrood met houmous en salade recept

Speltbrood met houmous en salade
Speltbrood met houmous en salade
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Speltbrood met houmous en salade
Speltbrood met houmous en salade
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd het worteltje, de twee radijsjes en de tomaat. Het worteltje “julienne”, de radijsjes in dunne plakjes en de tomaat ook in plakjes.
 2. Smeer de houmous op het speltbrood en beleg het vervolgens met de gesneden groente.
 3. Niet dat het nodig is, maar je zou er altijd nog een klein beetje peper en zout over kunnen strooien.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Hoi Margriet,

   Er is een essentieel verschil tussen gezond en wel/niet verzurend.

   Fruit werkt ook verzurend, maar is zeker wel gezond. Boordevol vitaminen, mineralen en vezels.

   Het gaat erom dat u het in de juiste verhouding eet. Te base vormend eten is ook niet goed. Eet gemiddeld 60%-80% base vormende voeding. Hier kunt u er nog meer over lezen: https://supersnelgezond.nl/alkaline-zuur-base-dieet/.

   Beantwoord dit uw vraag?

   Met gezonde groeten, Carlo

 1. Je kunt overigens binnen 15 minuten ook zelf de houmous maken: blikje kikkererwten, citroensap, teentje knoflook, tahin (sesampasta), olijfolie, komijnpoeder, peper en zeezout. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *