Spitskool salade met kip en avocado

Over spitskool salade met kip en avocado

Zelfs mannen die salade maar raar groen spul vinden wat te gezond is, likken bij deze salade de schaal uit. Zo lekker is deze spitskool salade met kip en avocado.

Hij is heerlijk al hoofdmaaltijd, maar je kunt hem natuurlijk ook als salade serveren bij een BBQ. Dan is deze hoeveelheid wel voldoende voor ongeveer 4 tot 6 personen, afhankelijk van het aantal “units” dat je per persoon op de BBQ gaat leggen.

Het spitskool salade met kip en avocado recept

Spitskool salade met kip en avocado
Spitskool salade met kip en avocado
Stemmen: 19
Score: 4.05
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spitskool salade met kip en avocado
Spitskool salade met kip en avocado
Stemmen: 19
Score: 4.05
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet eerst een klein pannetje (anti aanbak) op het vuur. Terwijl je wacht totdat deze op temperatuur is, kun je alvast aan de slag met de rest. De bedoeling is, zodra het pannetje heet genoeg is, de cashewnoten even kort te roosteren. Laat ze erna niet in het pannetje liggen. Dan worden ze zacht. Na het roosteren dus direct even apart leggen op een schoteltje of in een bakje.
  2. Pak een grote pan of schaal. Doe hier alle ingrediënten in. Houd alleen een klein beetje achter van de cashewnoten en de gedroogde abrikozen. Die kun je dan als laatste op het gerecht strooien als garnering.
  3. Hussel alles door elkaar en garneer het met de restjes cashewnoten en gedroogde abrikozen. Geniet van de spitskool salade met kip en avocado!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

14 Commentaar

  1. Hey Carlo,

    Ik zie in veel recepten avocado staan en in veel smoothies spinazie.
    Mag je elke dag spinazie eten en elke dag 1/2 avocado??
    Hoe zou ik het anders kunnen doen?

    1. Hi Monique, er staan ongeveer 250 recepten zonder spinazie en ongeveer 230 zonder avocado op dit moment op de site. Daar zit vast ook wat lekkers bij. In principe in het inderdaad goed om zoveel mogelijk gevarieerd te eten. Maar dat moet wel lukken met zoveel recepten, toch? Groetjes, Carlo

  2. oeh, mandarijntjes (ik doe halve partjes voor de juiste grootte) passen er ook goed bij! Dus voor iedereen die net als ik niet van abrikozen houdt of voor de afwisseling, is dat een aanrader 😀

  3. oh wat ontzettend lekker! ik ben alleen geen fan van abrikozen blijkt :D, maar voor een volgende keer neem ik gewoon mandarijntjes oid als vervanger, dank voor dit heerlijke recept!

    1. Hoi Ciska,

      Hij is inmiddels niet meer te krijgen :-(. Ik maak hem tegenwoordig zelf.

      Een beetje yoghurt vermengen met een klein beetje mosterd, drupje honing, flink wat tuinkruiden, een beetje peper en zout. Soms voeg ik ook nog een klein beetje knoflook toe.

      Een kant-en-klaar alternatief is de Amelander Knoflook-bieslook dressing. Die is nog wel te verkrijgen.

      Eet smakelijk! Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *