Over gestoomde broccoli met een citroendressing
Dit is eigenlijk een heel raar ontbijt. Wie eet er nu gestoomde broccoli in de ochtend? Niet heel veel mensen. En eigenlijk is dat super raar. Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat heel veel vitamines.
Op basis van een studie naar de voedingswaarde van groente, heeft de universiteit van Californië een top tien van gezonde groenten samengesteld. Er werd gekeken naar vitaminen als vitamines A, B en C en mineralen als kalium, calcium, ijzer en thiamine. Drie keer raden welke groente op nummer 1 stond…. Jawel, broccoli. Daarnaast wordt er nog veel meer over broccoli gezegd. Het is goed voor geheugen tot aan een wapen tegen kanker. Een hele krachtige start van de dag dus!
Waarom eten niet veel mensen het dan als ontbijt? Vanwege de smaak en textuur op de vroege ochtend. Bepaal zelf dus of dit iets voor jou is.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Het gestoomde broccoli met een citroendressing recept
- De bereiding in super simpel. Je stoomt de broccoli in een stoompan tussen de 4 en 12 minuten. Kies zelf na hoeveel tijd stomen je de textuur het lekkerste vindt. Dat is voor iedereen verschillend. Houd je van stevig, kies dan voor 4 min. Dan is het rauwe eraf en is de broccoli nog steeds hard. Houd je van zacht, ga dan voor 12 minuten.
- De dressing is ook te makkelijk voor woorden. Pers de citroen, doe er de olijfolie bij. Klaar.
- Je kunt de dressing over de broccoli gieten, je kunt ook de broccoli in de dressing te dippen. Geniet van je dag vol energie!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
leuk
Je zou het ook de avond van te voren kunnen stomen. Dan even laten afkoelen en in een luchtdicht bakje in de koelkast zetten.
Kan je de broccoli ook een avond van te voren stomen?
Of is het beter om het in de ochtend te stomen en direct te eten?