Eendenborstfilet met pittige salade
Spread the love!

Over de eendenborstfilet met pittige salade

Eendenborstfilet met pittige salade, wat een top recept (al zeg ik het zelf). Ik kwam erachter dat ik nog geen gerecht had met eendenborstfilet. Nu wel :-).

Eendenborstfilet is het allerlekkerste als je echte wilde eendenborstfilet koopt. Je kunt het ook krijgen in de supermarkt, maar dan is het gekweekte wilde eendenborst. Ik blijf het een raar concept vinden, “wild” en “gekweekt”. Wil je er meer over weten? Kijk dan eens deze vermakelijke aflevering van de Keuringsdienst van Waarde: http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/11-11-2010/RVU_104760

Zover over de eendenborstfilet. Het is nu tijd voor het recept.

Het eendenborstfilet met pittige salade recept

Eendenborstfilet met pittige salade
Eendenborstfilet met pittige salade
Stemmen: 7
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Eendenborstfilet met pittige salade
Eendenborstfilet met pittige salade
Stemmen: 7
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een kleine steelpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur.
  2. Start eerst met de eendenborstfilet. Snijd het vet in dunne reepjes.
  3. Draai de eendenborstfilet om en kruid die kant met wat komijnpoeder, peper en zout. Leg vervolgens de eendenborstfilet met de vetkant naar beneden in de pan. Gebruik geen vet. Gebruik daarom wel een goede pan. Het vet van de eendenborst is meer dan voldoende.
  4. Braad de eendenborstfilet zo’n 30 seconden op hoog vuur en zet daarna het vuur wat lager. Braad de eendenborstfilet vervolgens zo’n 6 minuten op halfhoog vuur. Eerst de kant met het vet.
  5. Draai de eendenborst daarna om en braad die kant nog zo’n 4 minuten, ook op halfhoog vuur. Het doel is een mooi rosé stukje vlees. De exacte braadtijd is afhankelijk van de dikte van de eendenborst.
  6. Zoals je ziet, heb je tussendoor erg veel wachttijd. Gebruik die wachttijd om alle groenten te snijden.
  7. Leg eerst de spinazie op de borden. Snijd vervolgens de komkommer en de paprika in kleine blokjes. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn en hak de munt en koriander. Doe dit alles in een grote kom.
  8. Maak de dressing door het limoensap te vermengen met de theelepel rauwe honing. Schenk deze vervolgens over de groenten en hussel het geheel goed door elkaar. Verdeel de groenten vervolgens over de borden.
  9. Haal de eendenborstfilet uit de pan en snijd deze in mooie dunne plakken. Verdeel het over de borden.
  10. Klaar is de eendenborstfilet met pittige salade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Snijd het vet in dunne reepjes (zie de foto).

Eendenborstfilet

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *