Het spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten recept

Spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten
Spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten
Stemmen: 25
Score: 3.96
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten
Spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten
Stemmen: 25
Score: 3.96
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een steelpannetje op hoog vuur. Bak hierin de spekjes. Dit duur zo’n tien minuten. Dan worden de spekjes lekker krokant. Je hoeft geen vet toe te voegen. De spekjes bevatten vet genoeg. Laat ze erna uitlekken in een vergiet.
  2. In de tussentijd kun je de cherrytomaten halveren. Zet die nog even apart.
  3. Zet dan een klein pannetje op het vuur. Rooster hierin de pijnboompitten. Eventje heel kort, totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan. Heel belangrijk! Als je ze van het vuur zou halen, maar in het pannetje zou laten dan worden ze zacht en minder lekker.
  4. Hak vervolgens een teentje knoflook fijn. Doe deze in de grootste hapjespan met anti-aanbaklaag die je hebt. Samen met een scheutje olijfolie. Fruit de knoflook heel kort. Doe er dan de spinazie bij.
  5. Daarom moet het de grootste pan zijn. Verse spinazie neemt heel veel ruimte in. Het slinkt erna wel enorm. Dus misschien moet je het even in twee delen doen. Laat de spinazie even warm worden met een deksel op de pan. Zodra de spinazie begint te slinken kun je pijnboompitten en spekjes toevoegen. Haal de pan direct van het vuur, anders slinkt de spinazie teveel.
  6. Voeg als laatste, heel kort, de cherrytomaten toe. Die hoeven niet verwarmt te worden, maar wel even zorgen dat ze niet meer koud zijn.
  7. Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi het geheel met geraspte Grana Padano. Heerlijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten

Deze spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten is een supersnel gezond recept. De pure smaken van de producten spreken in dit gerecht voor zichzelf.

Dit gerecht is op basis van een Italiaans gerecht. Gebakken spinazie met knoflook en pijnboompitten. Dat moet je eigenlijk ook eens zo proberen. Heerlijk bijgerecht als je een avondje hebt met kleine hapjes. Ikzelf vind het zo verrassend lekker, dat ik het soms wel elke dag wil eten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Alleen de spinazie gebakken in knoflook met wat pijnboompitten is natuurlijk niet genoeg voor een avondmaaltijd. Vandaar dat ik deze versie wat uitgebreid heb. Ik voeg er cherrytomaten en spekjes aan toe. Op die manier (zeker als je kiest voor 400 gram spinazie) wordt het een volwaardige avondmaaltijd. Een heerlijke spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten. Erg lekker!

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.