Over de aubergine tomaat met kabeljauw
De aubergine tomaat met kabeljauw in een heerlijk snel en gezond recept voor een avondmaaltijd. Het is simpel te bereiden met slechts een paar ingrediënten.
Wat je wel echt nodig hebt voor dit gerecht is een grillpan. Grillpannen zijn ideaal. Ze hebben een perfecte anti-aanbaklaag. Daarnaast zorgen de ribbels voor een perfect effect om de aubergine even kort aan te bakken. In een gewone pan kunnen ze snel wat soppig ofwel zacht worden. Dat gebeurt niet zo snel in een grillpan. Daarnaast behoudt de aubergine, door het beperkte contact met de pan, zijn licht groene kleur.
De tomaat zou je ook nog kunnen grillen, maar ik persoonlijk vindt het lekkerder om dat niet te doen. Als ik heel eerlijk ben, had ik het ook niet gered in de tijd. Dit recept was echt precies na 15 minuten klaar. Had ik de tomaat ook nog willen grillen, dan had ik het niet gered. Het was wel de eerste keer dat ik dit recept maakte en in mijn beleving gaat het een tweede keer toch altijd sneller.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Er zit wel een voorwaarde aan. Mijn combi magnetron heeft een oven functie die binnen 3 minuten de over voorverwarmd naar 175 graden. Daarbij moet de vis 12 minuten garen in de oven. Het visje zou je ook in de pan kunnen garen, dan gaat het sneller. In de oven garen heeft wel mijn voorkeur. Dan blijft de vis lekker sappig.
De aubergine tomaat met kabeljauw bereiden
- 1 stuk aubergine
- 1 beetje Italiaanse kruiden
- 200 gram kabeljauwfilet
- 1/2 stuk limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk vleestomaat
- 1 beetje zout
- Zet direct als eerste de oven aan op voorverwarmen richting 180 graden. Ik heb een hete lucht stand en in de buurt van de 180 heeft die alleen de 175 graden optie. Dat is ook prima.
- Neem een ovenschaal en giet hier wat olijfolie in, knijp de halve limoen uit, strooi er vervolgens wat zout en Italiaanse kruiden bij. Meng het geheel. Marineer hier de vis in. Door beide kanten in de marinade te dopen en eventueel met een lepel wat van de marinade over de vis heen te schenken.
- Zet de vis in de oven en zet een kookwekker op 12 minuten.
- Zet ook alvast een grillpan op laag vuur, zodat die alvast op temperatuur kan komen.
- Snijd vervolgens de aubergine in plakken en de ui ook. Maak een marinade van wat olijfolie en een beetje zout. Smeer de aubergine vervolgens lichtjes in.
- Zet nu het vuur onder de grillpan vol aan en grill de plakken aubergine aan beide kanten, totdat ze licht verkleuren. Haal ze er vervolgens uit en zet ze even apart. In mijn pan paste niet alles in 1 keer. Bij de tweede ronde was er echter nog wel ruimte over. Die heb ik ingezet om de ui gelijk mee te grillen. Schep vervolgens de aubergine en de ui uit de pan.
- Pak 2 borden. Snijd de tomaat in plakken en verdeel de plakken over twee borden. Verdeel vervolgens de plakken aubergine ook op de borden en de gebakken ui.
- Als het goed is, gaat nu de timer in verband met de vis. Leg de vis vervolgens op de ui en server het geheel direct.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Was heerlijk. Ik dacht eerst, daar heb ik nooit genoeg aan. Maar dat viel mee! Ook manlief vond het heerlijk.