Over de pasta van courgette met champignons
Dit pasta van courgette met champignons recept doet niet onder voor een maaltijd met echte pasta. De champignons trekken de aandacht. Snel, lekker en gezond!
Dit is zo’n oersimpel gerecht. Het gaat uit van een paar basis elementen en daarmee tover je echt iets verrassends lekker op tafel. Het koken met een paar basis kwaliteitsproducten is ook echt iets Italiaans. Gewoon niet te moeilijk, laat het product maar voor zichzelf spreken.
Geen idee of een Italiaan dit als een pasta ziet. Hij of zij kan het in elk geval niet alleen maar met een vork eten. Daar is de courgette toch nog iets te stevig voor.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het pasta van courgette met champignons recept
- 1/2 stuk citroen
- 2 stuks courgette
- 1 stuk gedroogde chilipeper
- 150 gram gemengde champignons
- 20 gram Grana Padano
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kokosolie
- 7,5 gram peterselie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 beetje zout
- Begin eerst met de mise en place. Mise en place betekent letterlijk “op zijn plaats gezet/gelegd” in het Frans.
- Snijd de courgette in dunne plakken en snijd vervolgens de dunne plakken in dunne reepjes. Zet deze even apart.
- Neem de champignons en scheur deze aan stukken. Zet dit ook nog weer even apart.
- Neem de knoflook en snijd het kontje er vanaf. Plet hem vervolgens met een mes, zodat je gemakkelijk de schil kunt verwijderen. Hak de knoflook vervolgens fijn.
- Pers alvast de halve citroen uit, dan kun je die straks ook gelijk pakken.
- Bereid als laatste de garnering voor. Hak wat peterselie fijn en schaaf alvast wat Grana Padano.
- Zet een grote wok op het vuur. Het kan ook met een pan, maar ik vind het persoonlijk fijner om de courgette straks in een grote wok te kunnen roerbakken.
- Doe wat olie in de pan. Doe de champignons en de knoflook erbij. Roerbak het kort en breng het op smaak met de helft van het citroensap, de chilipeper en wat zout.
- Schep het uit de wok, zodra het begint te slinken en doe er een klein klontje roomboter doorheen. Zet het even op een warme plek apart. Tip! Mocht het bijna gaan aanbranden, schenk er dan een klein beetje water bij.
- Doe nu de courgette in de wok. Schenk hier de rest van het citroensap bij en voeg wat zout toe. Hussel de courgette, totdat de reepjes wat slapper worden.
- Verdeel nu de courgette over 2 borden. Schep de champignons er overheen. Garneer het geheel met de peterselie en de Grana Padano en klaar is het gerecht.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wow wat is dit lekker! Veel lekkerder als ik had verwacht. Heb echt zitten smullen. Bedankt voor het recept
Dankjewel voor het leuke berichtje! 👍
Sodeknetters Dat was lekker!! Extra toevoeging: zongedroogde tom8 en gerookte kipfilet.
En ik heb ipv 1 stuk gedroogde chilipeper ‘wat’ chilivlokken gebruikt … Iets meer als ‘wat’ ..eerlijk gezegd iets teveel ‘wat’. Maar desondanks : HEERLIJK!
😄👍 Eind goed, al goed 😉. Dankjewel voor het leuke berichtje!
Heerlijke bite! Ga het volgende keer proberen met zure room!
Tip: gebruik de kaasschaaf om tagliatelle van de courgette te maken.
Dat is ook een goede tip, dank je wel!