• Pasta met broccoli en amandelen

Het pasta met broccoli en amandelen recept

Pasta met broccoli en amandelen
Pasta met broccoli en amandelen
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pasta met broccoli en amandelen
Pasta met broccoli en amandelen
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 30 gram ansjovisfilets
  • 700 gram broccoli
  • 1 beetje chilipeper
  • 100 gram feta
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram Penne volkolkoren pasta
  • beetje peper
  • 1 eetlepel roomboter
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur en zodra het water kookt, kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
  2. Zet een klein pannetje op het vuur en rooster kort het amandelschaafsel.
  3. Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de steel in schijfjes.
  4. Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
  5. Doe de schijfjes van de broccolisteel samen met de knoflook, in stukjes gesneden ansjovis, peper en de boter in een pan.
  6. Stoom de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten, of kook ze in een klein laagje water met een deksel op de pan.
  7. Giet de pasta af, doe de broccoli erbij en schep het mengsel uit de andere pan erdoorheen.
  8. Snijd de feta in blokjes en voeg deze toe.
  9. Meng alles goed door elkaar.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het pasta met broccoli en amandelen recept

Deze pasta met broccoli en amandelen is er eentje uit de oude doos. Dit was een van de eerste gerechten die ik bedacht toen ik met Supersnel Gezond begon. Gaandeweg is dit recept ergens verdwenen. David stuurde me hierover een berichtje. Hierbij staat het recept, enigszins vernieuwd, weer op de website.

Wat is er vernieuwd? Ik heb nu gekozen voor gewone volkorenpasta. Volkoren speltpasta is ook een prima keuze, alleen wat duurder. Spelt is net wat anders dan reguliere tarwe. Hierdoor hebben sommigen minder last van bepaalde klachten na het eten van spelt vergeleken bij reguliere tarwe, zoals mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).

Diëtisten zetten bij PDS vaak een relatief nieuw dieet in, het FODMAP-dieet. Tot nu toe levert het goede resultaten. Het is geen afvaldieet maar een methode om erachter te komen welke stoffen mogelijk klachten veroorzaken. Een in maag-darmziekten gespecialiseerde diëtist kan je daarbij het beste helpen.

FODMAP’s zijn koolhydraten die slecht of niet opgenomen worden in de dunne darm. Daardoor komen ze in de dikke darm terecht. Bacteriën in de dikke darm breken de FODMAP’s vervolgens snel en in grote hoeveelheden af. Dit heet fermenteren. Hierbij kan gas vrijkomen waardoor symptomen zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid kunnen ontstaan. Symptomen zoals diarree of een verstoorde stoelgang ontstaan doordat er meer vocht wordt aangetrokken in de dunne en dikke darm.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

FODMAP is een afkorting voor:

  • F Fermenteerbare
  • O Oligosachariden
  • D Disachariden (lactose)
  • M Monosachariden (fructose)
  • A And
  • P Polyolen (suikeralcoholen)

Spelt valt in de categorie FODMAP-arm, in tegenstelling tot reguliere tarwe. Dit is de reden dat sommigen de voorkeur geven aan spelt, omdat ze dan minder last van hebben van hun darmen. Let wel, niet iedereen is even gevoelig voor FODMAP’s. Kies je voor spelt? Kijk dan wel even achterop de verpakking of het product 100% spelt bevat en kies altijd voor de volkoren variant.

Hiernaast heb ik ook iets minder boter gebruikt. Niet dat boter ongezond is, maar overal waar ‘te’ voor staat… 😉. Wil je meer weten over boter? Lees dan dit artikel op deze website: Is boter wel zo’n heilig boontje?. En met een eetlepel minder boter is het gerecht écht nog steeds net zo lekker!

Dat was het. Het recept is dus eigenlijk gewoon nagenoeg hetzelfde gebleven. Enjoy! 🎉

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

2018-11-07T13:00:13+00:00Avondeten, Gezonde recepten, Vegetarisch|

Geef een reactie