Het groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla) recept

Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en doe deze in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze door midden. Voeg deze toe aan deze blender.
  3. Giet een groot glas verse amandelmelk erbij. Op een warme zomerdag kan het lekker zijn om ook een paar ijsklontjes toe te voegen aan de groene smoothie.
  4. Pak vervolgens het vanillestokje. Snijd deze voorzichtig open over de lengte. Schraap er de zwarte zaadjes uit. Doe dit ook in de blender.
  5. Voeg een handje vol hazelnoten toe en als laatste een eetlepel rauwe cacao toe.
  6. Zet de blender aan en mix alles tot een egale chocolade vanille vla…. uhm groene smoothie…. Nou ja, drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)

Deze groene smoothie met rauwe cacao is gewoon stiekem chocolade vla met vanille vla gemengd. Dit is gewoon een lekker snel recept voor een dessert. Een ideaal dessert voor mensen met een lactose intolerantie.

Dit recept bevat rauwe cacao, dat in de moderne westerse wereld inmiddels bestempelt is als “Superfood”. Let wel, dit zijn simpelweg marketing termen.

TIP! Blader jij liever door gezonde snelle recepten in een boek? Klik hier.

Rauwe cacao is wel beter dan een reep pure chocolade, omdat je met de rauwe cacao alleen de cacao te pakken hebt. Niet de bewerkte “opvulling” om er vervolgens een reep van te maken. De cacao vorm is dus puurder. Bij rauwe cacao worden de cacaobonen via een koude persing bewerkt. De cacaobonen worden koud gemalen, daardoor blijven er meer enzymen, vitamines en mineralen aanwezig. Bij een rauw product mogen de temperaturen nooit boven de 40 graden komen.

Rauwe cacao is rijk aan mineralen en antioxidanten. Ook is het een goede bron voor magnesium en koper. Daarvan wordt gezegd dat het je bloeddruk stabiliseert. Ook bevat rauwe cacao veel calcium, zink en ijzer. Dus een waardige toevoeging aan een groene smoothie. Al is deze niet zo groen meer en smaakt hij naar vla.

De rauwe cacao is te koop bij biologische- en/of reformwinkel.

Help mee en deel dit #carloproof groene smoothie recept

Help mij mee om Nederland en België de gezondste landen van de wereld te maken. Deel dit gezonde #carloproof groene smoothie recept met familie, vrienden, kennissen, collega's, etc. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de social media knoppen.

Vragen?

Vragen? Stel ze! 😀 Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app