• Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)

Het groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla) recept

Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en doe deze in de blender.
 2. Schil de banaan en breek deze door midden. Voeg deze toe aan deze blender.
 3. Giet een groot glas verse amandelmelk erbij. Op een warme zomerdag kan het lekker zijn om ook een paar ijsklontjes toe te voegen aan de groene smoothie.
 4. Pak vervolgens het vanillestokje. Snijd deze voorzichtig open over de lengte. Schraap er de zwarte zaadjes uit. Doe dit ook in de blender.
 5. Voeg een handje vol hazelnoten toe en als laatste een eetlepel rauwe cacao toe.
 6. Zet de blender aan en mix alles tot een egale chocolade vanille vla…. uhm groene smoothie…. Nou ja, drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de groene smoothie met rauwe cacao (chocolade vla)

Deze groene smoothie met rauwe cacao is gewoon stiekem chocolade vla met vanille vla gemengd. Dit is gewoon een lekker snel recept voor een dessert. Een ideaal dessert voor mensen met een lactose intolerantie.

Dit recept bevat rauwe cacao, dat in de moderne westerse wereld inmiddels bestempelt is als “Superfood”. Let wel, dit zijn simpelweg marketing termen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Rauwe cacao is wel beter dan een reep pure chocolade, omdat je met de rauwe cacao alleen de cacao te pakken hebt. Niet de bewerkte “opvulling” om er vervolgens een reep van te maken. De cacao vorm is dus puurder. Bij rauwe cacao worden de cacaobonen via een koude persing bewerkt. De cacaobonen worden koud gemalen, daardoor blijven er meer enzymen, vitamines en mineralen aanwezig. Bij een rauw product mogen de temperaturen nooit boven de 40 graden komen.

Rauwe cacao is rijk aan mineralen en antioxidanten. Ook is het een goede bron voor magnesium en koper. Daarvan wordt gezegd dat het je bloeddruk stabiliseert. Ook bevat rauwe cacao veel calcium, zink en ijzer. Dus een waardige toevoeging aan een groene smoothie. Al is deze niet zo groen meer en smaakt hij naar vla.

De rauwe cacao is te koop bij biologische- en/of reformwinkel.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Groene smoothie iPhone app
2016-04-20T12:37:29+00:00 Desserts, Groene Smoothies|17 Comments

17 Comments

 1. Lies 6 februari 2018 at 08:22 - Reply

  Ik ben allergisch voor hazelnoten. Wat is dan de lekkerste optie om deze mee te vervangen?

  • Carlo 6 februari 2018 at 08:56 - Reply

   Ikzelf kies ook wel voor amandelen, ook erg lekker!

 2. Piet 3 juni 2016 at 13:48 - Reply

  Dit smaakt dus helemaal nergens naar. Het lijkt wel alsof je een vloeibare kartonnen doos naar binnen zit te werken. Bllugh!

  • Carlo 3 juni 2016 at 14:18 - Reply

   Dag Piet, hé wat jammer. Heb je toevallig diepvriesfruit gebruikt? Dit wil nog wel eens de oorzaak zijn van een kartonsmaak. Volgende keer beter hoop ik! Met gezonde groeten, Carlo

   • Piet 3 juni 2016 at 15:36 - Reply

    Hallo Carlo, daar kan het helaas niet aan liggen. Heb net alles vers bij de supermarkt gehaald. Volgende keer maar een andere smaak proberen:) Nog aanraders?

 3. Maria 20 december 2015 at 12:54 - Reply

  verrukkelijk, heerlijk met een lepel gegeten.

 4. Monique 25 juni 2015 at 07:09 - Reply

  Hij is erg lekker.
  Ik heb hem wel dunner gemaakt met nog een glas amandelmelk en een lepel rauwe cacao extra zodat ik hem kan opdrinken

 5. Paulien Rian 28 april 2015 at 20:02 - Reply

  Het eerste recept die ik heb gemaakt van jouw site. Wauw echt superlekker!! Chocolade is mijn ‘zonde’ en nu kan ik er toch nog van genieten op deze manier! Plus ik zit voor een langere tijd echt goed vol en ik merk dat ik door de hoeveelheid suiker geen misselijk gevoel meer heb (wat bij een gewone reep chocola nog wel is, ook al is het biologisch). Top!! Dank je wel 😀

  • Carlo 28 april 2015 at 21:42 - Reply

   Goed te horen en graag gedaan! Op naar de volgende 😉

 6. Marleen 9 april 2015 at 17:04 - Reply

  Ik had nog een restje ongezoete kokosmelk in de ijskast staan. Ik heb dit gebruikt ter vervanging van de amandelmelk. Voor de rest heb ik er niks aan gewijzigd. Het resultaat mocht er zeker zijn. Van structuur was het eerder een vla dus heb ik het maar uitgelepeld. Ik heb er alleszins van genoten. Ga zeker dit recept nog met amandelmelk proberen.

  • Carlo 10 april 2015 at 13:41 - Reply

   Oh, met kokosmelk lijkt me ook super lekker! Krijg je een beentje het tropisch eiland gevoel 🙂

 7. Danielle 13 januari 2015 at 14:39 - Reply

  Lekker, niet heerlijk. En ook niet zo mooi van kleur als Oo jouw foto. Kan dat beide komen door het gebruik van cacaonibs ipv rauwe cacao? Geeft dat een kleur- en smaakverschil?

  • Carlo 14 januari 2015 at 09:25 - Reply

   Rauwe cacao blend inderdaad een stuk makkelijk en wordt daardoor beter verdeeld. Dat kan inderdaad ook voor het smaakverschil zorgen.

 8. Carlo 23 juli 2014 at 08:11 - Reply

  Goed te horen! Ik heb hem vanochtend zelf ook weer op :-).

 9. Monique 23 juli 2014 at 07:06 - Reply

  Heerlijk!!!

 10. Nathalie 1 augustus 2013 at 20:21 - Reply

  Dit is zó lekker!! Chocomelk mis ik het meest van mijn suiker/zuivelvrije eten, en, met wat kleine aanpassingen van mijn kant, komt dit toch wel aardig in de buurt!! Nu heb ik al in geen jaar meer échte chocomelk meer gedronken (er is maar één echte natuurlijk 🙂 ) dus mijn smaak zal niet zo kieskeurig meer zijn, maar ik vind het echt heerlijk! Ik gebruik voornamelijk veel rijstemelk (ik vind de amandelsmaak niet zo) en gebruik twee bananen omdat ik anders de avocado vind overheersen, en ik gebruik geen hazelnoten (buikpijn) Bedankt voor al je heerlijke recepten!

Leave A Comment