Salade niçoise
Spread the love!

Liever iets anders dan een salade nicoise?

Heb je liever iets anders dan een salade nicoise? Kijk dan ook even hier: “Alle Supersnel Gezond salades“.

Over de salade nicoise

De salade nicoise is een klassiek recept. De salade nicoise is een combinatie van vis, groente en ei en dit is een snelle, gezonde versie van dit recept.

Herkomst van de salade nicoise

De salade nicoise is genoemd naar de Franse stad Nice. Er zijn heel veel verschillende versies van de salade nicoise en velen claimen dat hun versie de enige echte salade nicoise is. Het enige echte recept bestaat echter niet. Er zijn gewoon heel veel varianten en allemaal kunnen ze het stempel “salades nicoise” krijgen. Een aantal ingrediënten is eigenlijk terug te vinden in alle verschillende recepten. Daarnaast kan het recept worden uitgebreid met allerlei extra ingrediënten. De ingrediënten die er altijd wel inzitten zijn tomaten, sperziebonen, tonijn, hard gekookt ei en olijven. Daar heb ik mijzelf in dit recept ook aan gehouden. Veel meer zit er dan ook niet in.

Geen aardappel in de salade nicoise

De aardappelen zijn weggelaten in deze salade nicoise. De aanvullende tips op het Alkaline dieet adviseren om géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeel rijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarweproducten en graanproducten) te combineren. Dat vind je lichaam minder makkelijk om te verteren. Gezien er tonijn en ei in de salade nicoise zit, laat ik dus de aardappelen weg.

Op de pagina Gezonde Strategie van deze website, vind je meer informatie rondom combinatie en dingen die belangrijk zijn om te (w)eten.

Als je jezelf afvraagt wat er dan nog boven op de tonijn ligt op de foto…. dat is een blaadje koriander. Leuk voor op de foto, dat zit verder niet door het gerecht.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het salade nicoise recept

Salade niçoise
Salade nicoise
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade niçoise
Salade nicoise
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Gebruik voor het bereiden, van deze salade nicoise, een water koker. Vul deze met water, zodat je erna met het water de haricoverts kunt blancheren. Pak de haricoverts per bosje en snijd in 1 keer de topjes eraf voordat je ze in het water doet.
  2. Zet direct een pan met water op het vuur. Niet te veel water, maar net genoeg om de twee eieren in te kunnen koken. Als je te veel water gebruikt, dan duurt het te lang voordat het water kookt en red je het niet om dit recept binnen 15 minuten te bereiden. Kook in het water de eieren in ongeveer 7 minuten hard.
  3. Doe de haricoverts in een kleine pan. Schenk het water uit de waterkoker hier overheen zodra het kookt. Laat dit even staan.
  4. Snijd de tomaat en komkommer in stukjes. Doe deze in een grote aparte schaal. Voeg de 2 eetlepels zwarte olijven toe.
  5. Doe het korianderzaad in een vijzel. Maal het fijn. Meng het gruis met de Italiaanse gedroogde kruiden en wat olijfolie.
  6. Leg de tonijn op een bord en marineer de tonijn met het kruidenmengsel. Grill de tonijn afhankelijk van de dikte 1-2 minuten aan beide zijden in een grillpan.
  7. Giet vervolgens de haricoverts af. Doe deze bij de salade en mix het geheel. Verdeel de salade over 2 borden.
  8. Pel de eieren en snijd deze doormidden. Snijd de tonijn in dikke plakken en drapeer deze samen met de eieren over de salade. Klaar is je salade nicoise.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *