Banaan paprika yoghurt smoothie
Spread the love!

Over de banaan paprika yoghurt smoothie

Dit banaan paprika yoghurt smoothie recept zorgt voor een heerlijk groene smoothie. Hij is alleen niet groen, maar juist roze-rood van kleur. Erg lekker!

Yoghurt is een rijke bron aan calcium. In 100 ml vind je 139 mg calcium. Grof gezegd, gemiddeld heb je 1.000 mg calcium per dag nodig. Natuurlijk vind je calcium ook in andere bronnen dan yoghurt. In 100 gram spinazie vind je ook 120 mg calcium.

Waarom heb je calcium nodig dan? Calcium:

 • draagt bij tot een normale bloedstolling
 • draagt bij tot een normaal energieleverend me­tabolisme
 • draagt bij tot een normale werking van de spieren
 • draagt bij tot een normale neurotransmissie
 • draagt bij tot de normale werking van spijs­ verteringsenzymen
 • speelt een rol in het proces van celdeling en -specialisatie
 • is nodig voor de in­ standhouding van normale botten
 • is nodig voor de in­ standhouding van normale tanden

Zo’n glas yoghurt draagt dus aardig bij aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Calcium.

Naast calcium krijg je natuurlijk met deze groene smoothie veel meer binnen. Wist je bijvoorbeeld dat er in een rode paprika drie keer meer vitamine C zit vergeleken bij een sinaasappel? In 100 gram sinaasappel zit 50 mg vitamine C. In 100 gram rode paprika zit 150 gram vitamine C. De sinaasappel is alleen beter in de markt gezet als bron voor vitamine C.

Deze smoothie zit ook vol Kalium en Magnesium. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze groene smoothie is gewoon weer een goede bron aan vitamine en mineralen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het banaan paprika yoghurt smoothie recept

Banaan paprika yoghurt smoothie
Banaan paprika yoghurt smoothie
Stemmen: 17
Score: 4.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Banaan paprika yoghurt smoothie
Banaan paprika yoghurt smoothie
Stemmen: 17
Score: 4.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Pel de twee bananen en breek deze in stukken. Doe deze in de blender.
 2. Snijd de paprika door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in grove stukken en voeg deze toe aan de banaan in de blender.
 3. Voeg als laatste een groot glas yoghurt toe.
 4. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie. Een egale groene smoothie met een roze-rode kleur.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

10 Commentaar

  1. 😄👍 klopt. Het wordt een beetje een rose smoothie. Eigenlijk zou de term “groente en fruit smoothie” ook de beste keuze zijn, maar in de volksmond noemt men het een groene smoothie. De kleur doet er niet toe, het belangrijkste is dat je voldoende groente en fruit nuttigt op een dag. Je kunt deze rose smoothie dus best met een rode paprika maken. Net wat zoeter, net wat meer vitamine C, etc. Superlekker! Heb je de smoothie gemaakt en geproefd? Wat vond je er van?

  1. Hi Ciissy,

   Ik varieer veel. Van halfvolle tot volle en van koe- tot schapenyoghurt. Wel heb ik een sterke voorkeur voor Griekse schapenyoghurt.

   Vanille yoghurt neem ikzelf nooit. Kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst van vanille yoghurt. Bij de vanille yoghurt verschijnen ineens dingen zoals; suiker, ge­mo­di­fi­ceerd mais­zet­meel, va­nil­lea­ro­ma en kleurstoffen. Het is dus niet alleen vanille wat wordt toegevoegd. Vandaar dat ik liever voor gewone yoghurt kies.

   Met gezonde groeten, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *