Wortel avocado mango limoen
Spread the love!

Over de wortel avocado mango limoen

Het recept voor deze groene smoothie was eigenlijk een toevalstreffer. De wortel avocado mango limoen is ontstaan door restjes bij elkaar te doen. Dit is geen groene smoothie die groen van kleur is, maar de basis is wel weer groente.

De grap is dat ik in eerste instantie niet zo snel aan wortel denk bij het bedenken van een nieuw groene smoothie recept. Toch is het superlekker, zo blijkt ook dit keer weer. Zou je wortelsap gebruiken, dan is het misschien nog lekkerder qua structuur, maar dan verlies je wel een hoop vezels. Die vezels zijn ook hartstikke essentieel, daarom geef ik altijd de voorkeur aan het maken van groene smoothies in een blender. Op die manier krijg je ook voldoende vezels binnen. Heel belangrijk voor het goed functioneren van je darmen.

Het wortel avocado mango limoen recept

Wortel avocado mango limoen
Wortel avocado mango limoen
Stemmen: 20
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wortel avocado mango limoen
Wortel avocado mango limoen
Stemmen: 20
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de 300 gram winterpeen en snijd deze in stukjes. Doe de winterpeen in de de blender.
  2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en voeg dit toe aan de winterpeen.
  3. Maak nu de mango schoon. Zoek je een makkelijke manier om dit te doen? Kijk dan eens bij dit recept: “Komkommer avocado mango kokoswater smoothie“. Daar staat een filmpje waarin ze laten zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen. Voeg vervolgens het vruchtvlees van de mango toe aan de winterwortel en avocado.
  4. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap van een halve limoen uit boven de blender.
  5. Je kunt nog wat blaadjes munt toevoegen aan de smoothie. Dat is optioneel. Let op, ik bedoel hier niet 7,5 gram aan blaadjes. Ik bedoel 7,5 gram inclusief de takjes, waarvan je alleen de blaadjes gebruikt.
  6. Voeg als laatste een groot glas water toe en zet de blender aan. Blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je wortel avocado mango limoen smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

5 Commentaar

    1. Je valt niet af door een groene smoothie, je valt af doordat je een groene smoothie drinkt ipv bijvoorbeeld twee boterhammen met kaas eet. Dat komt omdat er onder andere minder kcal in de groene smoothie zitten en meer vezels vergeleken bij de boterhammen met kaas. Ik drink ‘s ochtends een groene smoothie en ‘s middags eet ik een salade en in de avond eet ik vaak warm. Ik kies uit de recepten op deze site. Als tussendoortje kies ik voornamelijk iets van deze lijst: https://supersnelgezond.nl/gezonde-snacks/. Maar een eitje of een plakje rosbief tussendoor kan ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *