Salade met witte bonenpuree

Over de salade met witte bonenpuree

Deze salade met witte bonenpuree is supersimpel en erg lekker. De witte bonenpuree kun je ook als gezonde dip inzetten met wat losse rauwkost erbij. Ideaal.

Je kunt de witte bonenpuree dus bijvoorbeeld als dip serveren bij stukjes komkommer, wortel, paprika, bloemkool, etc. Ideaal als gezonde snack en supersimpel te maken.

Ik kies er bewust voor om het in te zetten als dip voor groenten. De cannellinibonen (witte bonen) zijn licht verzurend, zie ook de zuur-base tabel. Let wel, dat betekent niet ongezond. Het is alleen goed om er iets basevormends tegenover te zetten. Dus ik kies voor wat lekker frisse groenten, ook vol met essentiële voedingsstoffen.

Het salade met witte bonenpuree recept

Salade met witte bonenpuree
Salade met witte bonenpuree
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade met witte bonenpuree
Salade met witte bonenpuree
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. We gaan eerst de witte bonenpuree maken. Doe de 250 gram cannellinibonen (uitgelekt), het teentje knoflook, de eetlepel tahin, de eetlepel citroensap, de twee eetlepels water, de eetlepel olijfolie, de theelepel paprikapoeder en wat peper en zout bij elkaar in een hoge brede beker. Kies een beker waar de staafmixer in past. Pureer vervolgens het geheel met de staafmixer. Ik gebruik hiervoor het “s-mesje”.
  2. Voeg eventueel wat extra peper en zout toe indien de witte bonenpuree nog niet voldoende op smaak is. Zet de witte bonenpuree vervolgens even apart.
  3. Snijd vervolgens de komkommer doormidden. Snijd die twee stukken in de lengte doormidden en snijd vervolgens elk stuk in drie lange repen. Snijd de komkommer dan in blokjes en doe deze in een grote kom.
  4. Maak de paprika schoon en snijd deze in repen. Snijd die repen ook weer in blokjes.
  5. Halveer de 250 gram cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de komkommer en de paprika.
  6. Snipper het uitje en doe deze ook in de kom.
  7. Hak als laatste de koriander en doe die bij de komkommer, paprika, cherrytomaatjes en de rode ui.
  8. Schep hier de witte bonenpuree doorheen en hussel het geheel goed door elkaar.
  9. Verdeel het gerecht over de kommen.
  10. Klaar is je salade met witte bonenpuree. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Carlo ik heb tahine in droge vorm maar jij gebruikt denk ik pasta wat gebruik ik dan als droge ktuiden?
    Ik dacht zelf een theelepeltje?? Side het vanmiddag eten?
    En ik zocht nog steeds een Zuurkool gerecht warm voor de avond?

    1. Tahin in droge vorm ken ik niet. Tahin die ik gebruik is inderdaad een pasta van sesamzaad. Je zou ook sesamzaad kunnen gebruiken. Het smaakt hetzelfde, maar het wordt qua structuur wel heel anders.

      Ik zal eens een lekker zuurkoolrecept gaan bedenken. Ik weet al weer wat ;-).

    1. Hahaha, zo kom je wel aan je dagelijkse hoeveelheid groente per dag… 250 cherrytomaten 🙈. Ik pas het even aan. Dankjewel voor de tip! 👍

  2. Dag Carlo. Allereerst je hebt heerlijke recepten op je site staan.Zelfs mijn collega’s op kantoor zij enthousiast geworden na het zien en proeven van de salades Nou de vraag waar het om gaat. Bij de ingrediënten staat 400gr.witte bonen. Daarvan gebruik je er 250gr voor de puree. Het is mij niet duidelijk wat je met de resterende 150gr doet. Een tip voor het bewaren van de bonenpuree is vacumeren. Bij de lidl worden deze in de webshop verkocht voor een schappelijke prijs

    1. Dag Ghalve,

      Dankjewel voor het compliment en het helpen verspreiden van de recepten :-). Daar wordt ik ook weer heel blij van. En dankjewel voor je tips!

      Ik gebruik een potje van 400 gram en het uitlekgewicht is 250 gram. Dus na het weggieten van het vocht houd je maar 250 gram bonen over. Ik zal dit even aanpassen.

      Groetjes, Carlo

  3. Dag Irma,

    De puree is 1 a 2 dagen te bewaren (hangt van veel factoren af, maar dat moet zeker lukken). Inderdaad zoals je aangeeft in een afgesloten bakje met zo min mogelijk zuurstof in de koelkast.

    Groetjes,

    Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *