Salade met witte bonenpuree
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. We gaan eerst de witte bonenpuree maken. Doe de 250 gram cannellinibonen (uitgelekt), het teentje knoflook, de eetlepel tahin, de eetlepel citroensap, de twee eetlepels water, de eetlepel olijfolie, de theelepel paprikapoeder en wat peper en zout bij elkaar in een hoge brede beker. Kies een beker waar de staafmixer in past. Pureer vervolgens het geheel met de staafmixer. Ik gebruik hiervoor het “s-mesje”.
  2. Voeg eventueel wat extra peper en zout toe indien de witte bonenpuree nog niet voldoende op smaak is. Zet de witte bonenpuree vervolgens even apart.
  3. Snijd vervolgens de komkommer doormidden. Snijd die twee stukken in de lengte doormidden en snijd vervolgens elk stuk in drie lange repen. Snijd de komkommer dan in blokjes en doe deze in een grote kom.
  4. Maak de paprika schoon en snijd deze in repen. Snijd die repen ook weer in blokjes.
  5. Halveer de 250 gram cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de komkommer en de paprika.
  6. Snipper het uitje en doe deze ook in de kom.
  7. Hak als laatste de koriander en doe die bij de komkommer, paprika, cherrytomaatjes en de rode ui.
  8. Schep hier de witte bonenpuree doorheen en hussel het geheel goed door elkaar.
  9. Verdeel het gerecht over de kommen.
  10. Klaar is je salade met witte bonenpuree. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl