Het rode biet bleekselderij appel smoothie recept

Rode biet bleekselderij appel smoothie
Rode biet bleekselderij appel smoothie
Stemmen: 17
Score: 3.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rode biet bleekselderij appel smoothie
Rode biet bleekselderij appel smoothie
Stemmen: 17
Score: 3.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de gekookte rode biet in de blender. Als je besloten hebt om de biet zelf te koken, doe dit dan de avond van tevoren. Zet de biet na het afkoelen in de koelkast. Dan is hij gewoon wel lekker koud. Een koude smoothie smaakt veel lekkerder.
  2. Snijd de bleekselderijstengels in stukken en voeg deze toe aan de rode biet.
  3. Snijd vervolgens de Elstar appel in 4 stukken. Verwijder het klokhuis. Voeg de appel toe aan de rode biet en bleekselderij.
  4. Voeg als laatste een groot glas water toe.
  5. Je kunt nog wat extra vitaminen en mineralen toevoegen door 3 eetlepels hennepzaad en 1 eetlepel chiazaad toe te voegen. Deze zaadjes zitten er vol mee. Ideale aanvulling dus.
  6. Zet de blender aan. Ikzelf zet hem altijd eerst op de “ijsblokjes stand”. Dan wordt alles eerst fijngehakt. Daarna zet ik hem op de “smoothie stand”. Dat zorgt ervoor dat je een mooie egale smoothie krijgt. Klaar is de rode biet bleekselderij appel smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de rode biet bleekselderij appel smoothie

Rode biet, wie lust het niet? In deze rode biet bleekselderij appel smoothie smaakt het echt super lekker. Een lekker zoete en super gezonde groene smoothie.

Het komt de laatste tijd wel vaker voor dat ik geen bladgroente in een groene smoothie doe. Daar is geen bewuste reden voor. Het komt gewoon doordat ik zoveel mogelijk varieer. Velen zeggen dan: “Dan mag je het ook geen groene smoothie noemen”. Misschien wel een punt, want als je kijkt naar de kleur van deze smoothie… :-).

Toch noem ik het een groene smoothie. Waarom? Omdat er groente in zit. Of misschien wel omdat het is: “Smoothie, de groene motor”. Het allerbelangrijkste vind ik dat een smoothie iets is met groente en fruit. En dat is gezond. Een smoothie zit vol vitamines, mineralen, enzymen, etc. Daar wordt je lichaam blij van. Letterlijk!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Door gevarieerd te eten, trigger je jouw beloningssysteem in je hersenen. Dopamine komt vrij. Daar wordt je letterlijk blij van. Door continue hetzelfde te eten, verdwijnt het effect. Dopamine levels dalen. Dat is om te zorgen dat je gevarieerd blijft eten en daardoor automatisch alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.