Rode biet bleekselderij appel smoothie

Over de rode biet bleekselderij appel smoothie

Rode biet, wie lust het niet? In deze rode biet bleekselderij appel smoothie smaakt het echt super lekker. Een lekker zoete en super gezonde groene smoothie.

Het komt de laatste tijd wel vaker voor dat ik geen bladgroente in een groene smoothie doe. Daar is geen bewuste reden voor. Het komt gewoon doordat ik zoveel mogelijk varieer. Velen zeggen dan: “Dan mag je het ook geen groene smoothie noemen”. Misschien wel een punt, want als je kijkt naar de kleur van deze smoothie… :-).

Toch noem ik het een groene smoothie. Waarom? Omdat er groente in zit. Of misschien wel omdat het is: “Smoothie, de groene motor”. Het allerbelangrijkste vind ik dat een smoothie iets is met groente en fruit. En dat is gezond. Een smoothie zit vol vitamines, mineralen, enzymen, etc. Daar wordt je lichaam blij van. Letterlijk!

Door gevarieerd te eten, trigger je jouw beloningssysteem in je hersenen. Dopamine komt vrij. Daar wordt je letterlijk blij van. Door continue hetzelfde te eten, verdwijnt het effect. Dopamine levels dalen. Dat is om te zorgen dat je gevarieerd blijft eten en daardoor automatisch alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Het rode biet bleekselderij appel smoothie recept

Rode biet bleekselderij appel smoothie
Rode biet bleekselderij appel smoothie
Stemmen: 17
Score: 3.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rode biet bleekselderij appel smoothie
Rode biet bleekselderij appel smoothie
Stemmen: 17
Score: 3.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de gekookte rode biet in de blender. Als je besloten hebt om de biet zelf te koken, doe dit dan de avond van tevoren. Zet de biet na het afkoelen in de koelkast. Dan is hij gewoon wel lekker koud. Een koude smoothie smaakt veel lekkerder.
  2. Snijd de bleekselderijstengels in stukken en voeg deze toe aan de rode biet.
  3. Snijd vervolgens de Elstar appel in 4 stukken. Verwijder het klokhuis. Voeg de appel toe aan de rode biet en bleekselderij.
  4. Voeg als laatste een groot glas water toe.
  5. Je kunt nog wat extra vitaminen en mineralen toevoegen door 3 eetlepels hennepzaad en 1 eetlepel chiazaad toe te voegen. Deze zaadjes zitten er vol mee. Ideale aanvulling dus.
  6. Zet de blender aan. Ikzelf zet hem altijd eerst op de “ijsblokjes stand”. Dan wordt alles eerst fijngehakt. Daarna zet ik hem op de “smoothie stand”. Dat zorgt ervoor dat je een mooie egale smoothie krijgt. Klaar is de rode biet bleekselderij appel smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

20 Commentaar

  1. Ik heb hem zojuist gemaakt :))

    Hij is idd heerlijk zoet, dus geen toevoegingen nodig.
    Bedankt voor dit heerlijke recept!
    Zit nu in mn 3e sapdag!!
    Top!! Ga zo door!!

  2. Was wel een beetje huiverig om hem te maken, heb weleens bietensap gedronken en daar ben ik zo beroerd van geweest maar deze is heerlijk.

  3. Vandaag allerlei smoothies uitgeprobeerd van deze site. De tomaten paprika smoothie is een succes en ook een aanrader.
    Rode biet met appel heb ik met een zoet-zure augurkje fris van smaak gemaakt.
    Bedankt voor deze leuke website!

  4. Deze vandaag gemaakt met peer en chiazaad. Vanwege het weinige snijwerk (en bleekselderij blijft lang goed) ga ik hem de volgende keer maken met een theelepeltje speculaaskruiden. De peer maakt hem wat zoeter, erg lekker!

    1. Deze blijft mijn favoriet! Al een paar keer gemaakt, vandaag met mijn nieuwe blender! Superfoods,zijn super! Ik maak meestal met kaneel maar ga die augurkjes, zeker eens proberen!

    1. Je kunt in principe een keuze maken uit een van de vele groene kruiden. Koriander vind ikzelf altijd erg lekker door de speciale smaak. Je zou ook voor een “veilige keuze” kunnen gaan zoals munt.

  5. Ik heb juist vandaag nog met rauwe rode bieten, appel en wortel smoothiee gemaakt….had ook wat pompoen zaadjes toegevoegd….lekker was het

  6. Ik ben zelf totaal geen fan van bleekselderij, na boerenkool de vreselijkste groente, maar deze smoothie moet ik misschien toch maar eens gaan proberen 🙂

  7. Ik maak mijn “bieten”smoothies altijd met rauwe biet, zeker zo lekker en het scheelt tijd en energie en misschien ook vitaminen.

    1. Jazeker. Bewaar hem dan luchtdicht (met zo min mogelijk lucht erin, dus vul bijvoorbeeld een fles tot aan de rand) op een donkere en koele plek. Ikzelf bewaar een smoothie nooit langer dan 24 uur, maar ik hoor ook wel eens mensen die ze langer bewaren. Mijn voorkeur gaat uit naar hoe verser hoe beter.

  8. Heb je hem wel eens gemaakt met rauwe biet? Als je de biet eerst kookt gaan er toch weer voedingstoffen verloren, en ik denk dat hij rauw ook lekker is.

    1. Hoi Stefanie, ik heb hem zelf nog nooit met rauwe biet gemaakt. Maar in principe moet hem ook met rauwe biet kunnen maken. Je behoudt dan inderdaad meer voedingsstoffen. Als je hem maakt, laat dan even weten hoe hij smaakte. Groetjes, Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *