Doe de gekookte rode biet in de blender. Als je besloten hebt om de biet zelf te koken, doe dit dan de avond van tevoren. Zet de biet na het afkoelen in de koelkast. Dan is hij gewoon wel lekker koud. Een koude smoothie smaakt veel lekkerder.
Snijd de bleekselderijstengels in stukken en voeg deze toe aan de rode biet.
Snijd vervolgens de Elstar appel in 4 stukken. Verwijder het klokhuis. Voeg de appel toe aan de rode biet en bleekselderij.
Voeg als laatste een groot glas water toe.
Je kunt nog wat extra vitaminen en mineralen toevoegen door 3 eetlepels hennepzaad en 1 eetlepel chiazaad toe te voegen. Deze zaadjes zitten er vol mee. Ideale aanvulling dus.
Zet de blender aan. Ikzelf zet hem altijd eerst op de “ijsblokjes stand”. Dan wordt alles eerst fijngehakt. Daarna zet ik hem op de “smoothie stand”. Dat zorgt ervoor dat je een mooie egale smoothie krijgt. Klaar is de rode biet bleekselderij appel smoothie.